Juurespyttipannu uunissa – Muoti mielessä

Muoti mielessä -blogin Anne tuunasi perinteisen pyttipannun ohjetta vaihtamalla perunat meheviin juureksiin.

Juurespyttipannu-ainekset:

2–3 punajuurta
2 porkkanaa
1 sipuli
nakkeja
oliiviöljyä
suolaa & mustapippuria
kuivattua timjamia
200 g Créme Bonjour ruohosipuli -tuorejuustoa
1 dl kermaa
(sriracha-kastiketta)

Juurespyttipannu-ohje:

  1. Aloita juurespyttipannu laittamalla uuni lämpenemään 200 asteeseen.
  2. Pilko juurekset ja sipuli lohkoiksi. Kaada ne uunivuokaan ja lorauta päälle oliiviöljyä. Sekoita ja mausta suolalla, mustapippurilla ja kuivatulla timjamilla.
  3. Laita vuoka lämpimään uuniin ja anna hautua noin 15 minuuttia. Lisää pilkotut nakit ja anna pyttipannun paistua vielä 15 minuuttia, kunnes nakit ovat saaneet vähän väriä.
  4. Notkista sillä välin Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto tilkalla kermaa ja mausta ripauksella mustapippuria. Mausta juurespyttipannu halutessasi tulisella Sriracha-kastikkeella.
  5. Ota pyttipannu uunista ja sekoita Créme Bonjour -seos pannuun. Laita vuoka takaisin uuniin vielä n. 10 minuutiksi, kunnes maut ovat tekeytyneet.
  6. Ripottele päälle tuoretta persiljaa tai muita yrttejä. Nauti!