Mitä juhannusruokaa laittaa mökillä? Kokosimme 7 helppoa, mutta herkullista ehdotusta juhannuksen mökkimenuksi.
Katso ja inspiroidu!

7 herkullista juhannusruokaa – kokoa helppo menu mökille!

Suomalaiset ovat mökkikansaa ja varsinkin juhannusta kokoonnutaan usein juhlimaan mökeille eri puolin Suomea. Mökillä eivät välineet kuitenkaan ole välttämättä ihan samaa tasoa kuin kotona ja siksi onkin tärkeää, että juhannuksen tarjottavat ovat sekä kesäisen herkullisia että mahdollisimman helppoja valmistaa. Reseptisivumme ovat täynnä mökkiolosuhteissakin toimivia ohjeita, mutta helpottaaksemme keskikesän juhlamenun suunnittelua, kokosimme niistä parhaat tähän:

Sur le vif marjamousse

1. Marjamousse ja marinoidut marjat
Marjamousse ja marinoidut marjat ovat mitä helpoin jälkiruokaohje ja sen vuoksi se sopii todella hyvin mökkiolosuhteisiin: tarvitset vain tuoreita marjoja, appelsiinimehua ja herkullista Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuustoa. Sekä marjamousse että marinoidut marjat ovat helppoja tehdä jo etukäteen valmiiksi ja ennen tarjoilua vain annostella ne lautasille.

2. Marjapiirakka
Marjapiirakka kuuluu Suomen kesään kuin tuorejuusto juustokakkuun. Mökkiolosuhteissa marjapiirakka muorotaikinasta voi kuitenkin olla haasteellista leipoa – päästä siis itsesi helpommalla ja käytä valmista pakastetaikinaa. Mökillä ei myöskään tarvitse hienostella vaan rosoreunainen marjagalette sopii sinne täydellisesti! Katso YouTubesta, miten sellainen valmistuu:

3. Coleslaw
Amerikkalainen kaalisalaatti eli coleslaw on tunnettu seuralainen grillatulle lihalle tai kalalle. Raikas coleslaw on helppo tehdä valmiiksi jo etukäteen ja vaikka vain pakata mukaan mökkireissulle. Lisäksi Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto antaa perinteisesti majoneesipohjaiseen coleslaw-ohjeeseen vähän uutta twistiä!

Maalaisperunasalaatti

4. Perunasalaatti uusista perunoista
Uudet perunat kuuluvat Suomen kesään ja niistä on helppo loihtia vaikka mitä ihania juhannusherkkuja. Vaikka uudet perunat maistuvat yksinkertaisesti keitettyinäkin, kannattaa uusista perunoista kokeilla tehdä myös perunasalaattia. Pehmeyttä perunasalaatti uusista perunoista saa Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustosta.

Kasvisnyytit kuhalla

5. Kuha-kasvisnyytit
Kuha-kasvisnyytit grillissä valmistuvat helposti ja nopeasti folioon käärittyinä. Raikkaat uuden sadon kasvikset pääsevät oikeuksiinsa lempeänmakuisen kuhan seurana ja kaiken kruunaa Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto. Kokeile myös kuha-kasvisnyyttien ohjetta ongella tai katiskalla pyydettyihin ahveniin!

6. Siikaa ja caponataa
Italialainen kasvismuhennos caponata on maistuva ja helposti valmistuva lisuke erilaisille kaloille. Kokeile caponataa esimerkiksi suomalaisten ahventen seuraksi! Annoksen välimerellistä makumaailmaa syventää Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto, jota voi sipaista kalan pinnalle ennen tarjoilua.

Unilever_4242

7. Ceviche
Mökkilaiturin nokasta ongella tai kauempaa ulapalta katiskalla pyydystetyistä tuoreista kaloista valmistuu käden käänteessä raikas ceviche! Cevicheen tarvitset vain terävän veitsen ja kourallisen sitrushedelmiä kalan paloitteluun ja marinoimiseen. Pyöreää pehmeyttä kirpakan cevichen makumaailmaan tuo Crème Bonjour -tuorejuusto.