Kasveista nauttijan kulta-aikaa

kesäkurpitsa

Nyt on taas se aika vuodesta kun meitä hemmotellaan syksyn sadolla. Kesällä on kenties tullut syötyä hieman tuhdimmin ja grillistäkin on tullut maisteltua erinäisiä lihaisia herkkuja, joten nyt on hyvä aika keventää ruokavaliota kasvispainotteisemmaksi kun kasvimaan antimet ovat parhaimmillaan ja kaupassakin edullisimmillaan! Amerikassa on lanseerattu lihaton maanantai (Meatless Monday) ja tuo onkin ihan hyvä tapa kiinnittää huomiota omiin ruokailutottumuksiin ja kasvisten syöntiin. Jos edes yhtenä päivänä viikosta syö pelkästään kasviksia, on sen todettu auttavan omaa terveyttä.

kesäkurpitsa

Kesäkurpitsa on aivan loistava raaka-aine, josta on moneksi. Friteeraamalla siitä saa ihania sipsejä, keitoissa kesäkurpitsa on oiva lisä, mutta se taipuu myös upeiksi pihveiksi ja muffinsseiksi. Ja nyt sitä saa pelloilta, toreilta ja marketeista!

kesäkurpitsaraaste

Kesäkurpitsapihvit on helppo tehdä, mutta niiden paistaminen vaatii hieman kärsivällisyyttä, jotta ne kypsyvät tasaisesti myös sisältä.

Kesäkurpitsapihvit:

  • 1 muna
  • 100 g Crème Bonjour Mustapippuri-tuorejuustoa
  • ¾ dl korppujauhoja
  • 300 g raastettua kesäkurpitsaa
  •  ½ tl muskottipähkinää
  • ½ tl suolaa

Sekoita muna, Crème Bonjour ja korppujauhot, ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Lisää loput aineet ja sekoita tasaiseksi massaksi. Nostele paistinpannulle oliiviöljyyn noin sentin paksuisia kekoja. Mikäli haluat tasakokoisia ja pyöreitä pihvejä, paista lettupannulla tai käytä rengasmuottia. Paista rauhallisesti keskilämmöllä. Tarjoa keitettyjen perunoitten ja kantarellikastikkeen kanssa.

kesäkurpitsapihvit

Kesäkurpitsapihvit maistuvat muuten kylminäkin ja vaikka Crème Bonjour Cuisine Sipulisekoituksen kanssa!

kesäkurpitsamuffinssit

Kesäkurpitsasta saa myös aivan mahtavat juustoiset muffinssit. Tämä sopii varsinkin niille, joilla ei ole kärsivällisyyttä paistella pihvejä.

Juustoiset kesäkurpitsa-muffinssit:

  • 2 munaa
  • 1 prk Crème Bonjour Maustamaton-tuorejuustoa
  • 1 dl korppujauhoja
  • 600g kesäkurpitsaa raastettuna
  • 1 dl juustoraastetta
  • timjamia
  • 1 tl suolaa
  • rouhaisu mustapippuria

Sekoita munat, Crème Bonjour ja korppujauhot keskenään ja anna vetäytyä 20 minuuttia. Lisää loput ainekset ja sekoita tasaiseksi. Lusikoi massa silikonisiin muffinssimuotteihin.

Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia, kunnes saavat hieman väriä pintaan. Tarjoa vihersalaatin kanssa.

Nautitaan syksystä ja sen tuomista herkuista!

#cremebonjoursuomi