Pastalla pimeyttä pakoon

pasta

Näin se vaan on kääntynyt tämäkin vuosi sinne pimeimpään vuodenaikaan. Joulu, ja sen valmistelut lähestyy tuoden ihanan valopilkun tähän vuodenaikaan. Mutta, myös hyvällä ruoalla voi mieltä piristää, mikäli sille tuntuu olevan tarvetta.

Pastaruuat ovatkin mielihyväruokia parhaimmillaan. Maistuvia, monipuolisia, myös helppoja ja nopeita toteuttaa niin haluttaessa.

pasta

Arki on usein hyvinkin hektistä, varsinkin aktiivisissa lapsiperheissä, joten vinkit arjen ruokapyöritykseen ovat usein kovinkin tervetulleita. Nopean pastakastikkeen pyöräytät pastan kiehumisajassa freesaamalla yhden silputun sipulin oliiviöljyssä, lisäämällä siihen purkillisen Crème Bonjour Cuisine Tilli & Sitruunaa ja lopuksi joko silputtuna kylmäsavulohta tai lämminsavulohta palasina. Pekoninen makaronilaatikko on myös helppo arkiruoka, joka valmistuu nopeasti uunissa.

pastavuoka

Viikonloppuna onkin usein sitten paremmin aikaa myös ruuanlaitolle ja silloin voikin tehdä herkullisen, syksyn makuisen punajuuri-makaronilaatikon.

Tarvitset:

Laita pastavesi kiehumaan. Kuori ja raasta punajuuret. Ruskista jauheliha, lisää punajuuret ruskistettuun jauhelihaan, lisää suolaa, pippuria, rosmariini ja timjami. Hauduta siihen saakka kunnes pasta on kiehunut. Riko munat kulhoon, vatkaa rakenne rikki ja lisää sitten maito ja Crème Bonjour Cuisine Sipulisekoitus. Sekoita pasta, jauheliha ja muna-maito pastan keitinkattilassa sekaisin kunnolla. Maista suola ja lisää tarvittaessa. Kaada uunivuokaan. Paista 180 asteessa noin tunti.

makaronilaatikko

Lisää ihania pastareseptejä löydät myös Crème Bonjourin Pinterestistä, kuten chilisen katkarapupastan, joka kelpaa vaikka parempaankin juhlapöytään. Näitä siis lisää osoitteesta: https://www.pinterest.com/cremebonjourfi/parhaat-pastat/

chilipasta

No, muutama viikko ja päivä alkaa taas pitenemään. Mutta nautitaan nyt tästä ajasta ja tehdään siitä nautinnollinen, vaikka pastan voimalla!