VIETNAMILAISET KESÄKÄÄRYLEET
Maista uutuusresepti: Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustolla maustetut vietnamilaiset kesäkääryleet.
- Annosta 10
Ainekset
- 125 g riisivermisellinuudelia
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 isoa porkkanaa
- 1 avokado
- 1/2 kurkku
- 5 kevätsipulia
- 15 kypsää kuorittua jättikatkarapua tai 10 pientä viipaletta kylmäsavulohta
- 10 pientä salaatinlehteä
- 50 g ituja
- 2 dl tuoreita yrttejä esimerkiksi korianteri, minttua, thaibasilikaa
- 1 rs Crème Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
- 10 riisipaperiarkkia
- tarjoiluun kalakastiketta ja sweet chililä
Ohjeet
- Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Mausta ne seesamiöljyllä.
- Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista, kurkusta ja avokadosta n. 5 cm:n pituisia suikaleita. Hienonna kevätsipulit. Huuhtaise salaatit. Halkaise ravut pituussuunnassa.
- Upota yksi riisipaperi kerrallaan melkein kiehuvaan veteen n. 15 sekunniksi tai kunnes arkki on pehmennyt. Rakenna maun mukaan erilaisia rullia, ravuilla tai lohella. Laita nokare Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa jokaisen rullan sisään. Kääri rulliksi.
- Laita valmiit rullat odottamaan kevyesti kostutetun keittiöpyyhkeen alle siksi aikaa, että saat kaikki rullat valmiiksi. Tarjoa sweet chilin ja kalakastikkeen kanssa.