GRANAATTIOMENA-JUUSTOKAKKU
Juustokakkuresepti granaattiomenatäytteellä saa makunsa limestä, Crème Bonjour maustamattomasta tuorejuustosta, granaattiomenahillosta ja juustokakuille perinteisestä Digestive-keksipohjasta.
Granaattiomenajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja raikkailla mintunlehdillä.
Granaattiomenajuustokakku koristellaan tuoreilla marjoilla ja raikkailla mintunlehdillä.
- Annosta 10
Ainekset
Pohja
- 240 g digestivekeksejä
- 50 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä
Täyte
- 2 liivatelehteä
- 2 limeä
- 400 g Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 2.5 dl Flora Kuohua (26%)
- 4 rkl granaattiomenahilloa
- 1 dl maustamatonta jogurttia
- 1.25 dl tomusokeria
- 2 tl vaniljasokeria
Koristeluun
- 2 dl pilkottuja mansikoita
- 1 granaattiomena
- 1/2 ruukkua minttua
Ohjeet
- Pingota leivinpaperi halkaisijaltaan n. 18 cm irtopohjavuokaan.
- Hienonna keksit monitoimikoneessa tai kaulimella. Lisää sulatettu rasva joukkoon, sekoita hyvin ja kaada keksiseos vuokaan. Painele pohja tasaiseksi ja tiiviiksi.
- Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä.
- Raasta pestyt limet ja purista mehut. Kuumenna tilkka limemehua ja sulata hyvin valutetut liivatelehdet mehuun, lisää loppu limemehu liivateliemeen.
- Sekoita tuorejuusto, granaattiomenahillo, kuohu, jogurtti ja sokerit pehmeäksi ja sileäksi. Lisää lime-liivateseos ja limen kuoriraaste joukkoon. Sekoita hyvin.
- Kaada seos pohjan päälle vuokaan, siirrä vuoka jääkaappiin ja anna kakun hyytyä 4 tunnista seuraavaan päivään.
- Irrota kakku vuoasta ja siirrä se tarjoiluvadeille. Siisti leivinpaperi.
- Koristele mansikoilla, granaattiomenan siemenillä ja mintunlehdillä.