JUURESSALAATTI
Jääkaappiin jääneitä juureksia paahtamalla loihdit ne ruokaisaksi juuressalaatiksi, jonka kruunaa Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustosta ja turkkilaistesta jogurtista tehty kastike.
- Valmiina ajoissa
- Annosta 2
Ainekset
Uunijuurekset
- 2 pientä porkkanaa
- 1 palsternakka
- 1/3 bataatti
- Oliiviöljyä
- Suolaa
- Pippuria
- Kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa tai timjamia
Paahdetut kikherneet
- 1 dl kikherneitä
- 0.5 tl kurkumaa
- 0.5 tl savupaprikaa
- 0.5 tl chilijauhetta
- 0.5 tl valkosipulijauhetta
- 1 rkl oliiviöljyä
Tuorejuustokastike
- 100 g Crème Bonjour Valkosipuli tuorejuustoa
- 0.5 dl turkkilaista tai muuta maustamatonta jogurttia
- 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
- Tuoretta korianteria silputtuna
- Fetajuustoa murennettuna
Ohjeet
- Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi.
- Sekoita juuresten sekaan mausteet ja öljy.
- Valuta ja huuhtele kikherneet.
- Sekoita kikherneisiin mausteet ja öljy.
- Paahda juureksia ja kikherneitä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
- Sekoita tuorejuustokastike yhdistämällä Crème Bonjour Valkosipuli tuorejuusto ja maustamaton jogurtti, notkista kastike sitruunamehulla.
- Tarjoile kikherne-juuressalaatti lämpimänä tai kylmänä tuorejuustokastikkeen, fetan ja korianterin kanssa.