FETA-PUNAJUURIVUOKA
Feta-punajuurilaatikko on näyttävä ja herkullinen tarjottava, joka on ansainnut paikkansa tämän vuoden joulumenussa.
Ainekset
- 1 kg punajuuria
- 100 g fetajuustoa
- 0,5 ruukkua timjamia
- 2 purkkia Flora Kuohua
- 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
- 2 rkl perunajauhoja
- 1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
- 1,5 tl suolaa
- 0,25 tl mustapippuria
Ohjeet
- Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
- Notkista tuorejuusto vispilällä ja lisää joukkoon Flora Kuohu ja perunajauhot.
- Lisää tuorejuusto-kerma -seokseen suola, mustapippuri ja hunaja.
- Voitele uunivuoka kevyesti esimerkiksi Flora Culinessella.
- Kaada puolet punajuuriraasteesta vuokaan. Murenna päälle feta ja puolet hienonnettua timjamia.
- Kaada loput punajuuriraasteesta vuokaan ja lisää päälle vielä loput timjamit.
- Kaada kermaseos vuokaan punajuurien päälle.
- Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 1,5 tuntia, kunnes punajuuret ovat kunnolla kypsyneet. Voit laittaa paiston loppupuolella folion uunivuoan päälle, ettei punajuurten pinta pala.