VALKOINEN PIZZA ITALIALAISITTAIN
Valkoinen pizza ei sisällä lainkaan tomaattikastiketta. Tässä reseptissä tomaattikastikkeen korvaa pehmeä Crème Bonjour Pesto & Sitruuna -tuorejuusto.
Ainekset
Pizzataikina
- 7 g kuivahiivaa
- 5,5 dl vehnäjauhoja
- 1 rkl oliiviöljyä
- 1,5 tl hienoa merisuolaa
- 2,5 dl vettä
Valkoisen pizzan täytteet
- 2 rs Crème Bonjour Pesto & Sitruuna tuorejuustoa
- 300 g broccolinia
- 150 g kirsikkatomaatteja
- 50 g hasselpähkinöitä, hienonnettuna
- suolaa & pippuria
- hunajaa ja oliiviöljyä pizzan pinnalle
- rucolaa koristeeksi
Ohjeet
- Sekoita kaikki kuivat ainesosat. Lisää joukkoon myös vesi.
- Sekoita ainesosat hyvin, jotta taikinaa on helppo käsitellä. Anna taikinan tekeytyä noin 30 minuuttia.
- Jaa taikina neljään yhtä suureen osaan ja painele ne käsin ohuiksi noin 5 mm paksuisiksi pizzapohjiksi.
- Levitä tuorejuusto pizzapohjien päälle. Lisää sen jälkeen loput täytteet pizzan päälle.
- Valuta pizzan pinnalla ohuet nauhat hunajaa ja oliviiöljyä ennen uuniin laittamista.