use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

Juustopiiraspalat mädillä ja smetanalla

Uudenvuoden alkupalana on mainio tarjoilla pientä suolaista kuohuvan kanssa. Crème Bonjourin tuorejuustoilla loihdit helposti maukkaat pikkusuolaiset.

Kylmäsavulohirullat ovat todella nopeita tehdä ja erittäin maistuvia ihan sellaisinaan tai esimerkiksi ruisnapin kanssa. Näissä mahtavaa on se, että voit tehdä ne pakkaseen valmiiksi jo hyvissä ajoin, jolloin juhlapäivänä voit ottaa rennommin.

Juustopiiraspalat ovat juustoisen herkullisia ja päälliset smetana, mäti ja punasipuli kruunaavat makuelämyksen. Mustapippuri tuorejuusto sopii piiraaseen kuin nenä päähän. Täydellinen herkkupala kuplivan kaveriksi.
  • Valmiina ajoissa40 minuutit
  • Valmistusaika5 minuutit
  • Annosta 24
recipe image Juustopiiraspalat mädillä ja smetanalla

Ainekset

Pohja
  • 200g Flora margariinia
  • 6dl vehnäjauhoja
  • 0,75dl vettä
Täyte
  • 200g Crème Bonjour Mustapippuri tuorejuustoa
  • 2,5dl Flora Kevyt & Paksu 4% ruokakermaa
  • 1dl kevytmaitoa
  • 1tl suolaa
  • 4 kanamunaa
  • 100g Västerbotten juustoraastetta
Päälle
  • 120g smetanaa
  • ripaus suolaa
  • n. 50g lohen mätiä
  • 1/2 punasipuli
  • sitruunapippuria

      Ohjeet

      Esivalmistelut
      1. Laita uuni lämpenemään tasalämmöllä 200 asteeseen.
      2. Vuoraa puolikkaan uunipellin kokoinen suorakulmion mallinen vuoka leivinpaperilla.
      Pohja
      1. Nypi margariini ja vehnäjauhot sekaisin.
      2. Lisää joukkoon vesi kahdessa erässä ja pyörittele taikinaksi.
      3. Painele taikina vuoan pohjalle tasaisesti.
      4. Esipaista pohjaa uunissa 10 minuuttia.
      Täyte
      1. Sekoita keskenään tuorejuusto, ruokakerma sekä maito.
      2. Lisää joukkoon suola, sekä kananmunat ja sekoita hyvin.
      3. Lisää seos esipaistetun pohjan päälle.
      4. Ripottele päälle juustoraaste.
      5. Paista piirasta uunissa n. 30-35 minuuttia kunnes täyte on hyytynyt ja pinta on saanut kauniin värin.
      6. Jäähdytä piiras ja leikkaa se 24 pieneen palaan.
      Päälle
      1. Vaahdota smetanaa sähkövatkaimella n. 1-2 minuuttia kunnes se paksuuntuu ja mausta suolalla
      2. Pursota smetanaa jokaisen piiraspalan päälle.
      3. Leikkaa punasipuli hyvin pieneksi silpuksi ja lisää piiraan päälle.
      4. Lisää jokaisen piiraspalan päälle myös mätiä ja ripaus sitruunapippuria.
      5. Nauti. <3
      Vinkki: Leivinpaperi asettuu kauniimmin vuokaan, kun rypistät sen ensin kunnolla. Voit myös hieman öljytä vuokaa ennen leivinpaperin laittoa, niin se pysyy paremmin paikallaan. Vinkki: Voit kokeilla mitä vaan voimakasta juustoraastetta tähän piiraaseen.