friteerattu avokado

Friteeratut avokadot sopii sekä naposteluun, että lisukkeeksi illallispöytään. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto kruunaa makuelämyksen.

4 annosta 4 annosta

Ainesosat:

3 avokadoa

1 limen mehu

Frittitaikina:

2 dl jauhoja

2 dl kylmää kivennäisvettä

2 rkl leivinjauhetta

1 l ruokaöljyä friteeraamiseen

Dippikastike:

200 g Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa

suolaa ja pippuria

1 rkl paahdettuja seesaminsiemeniä

1 rkl tuoretta oreganoa hienonnettuna

salaatinlehtiä

Valmistusohje:

1. Sekoita frittitaikina-ainekset yhteen.

2. Jaa avokadot kahtia, poista ydin ja kuori ne. Leikkaa lohkoiksi ja mausta limen mehulla, suolalla ja pippurilla.

3. Pehmennä Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa hieman lusikalla sekoittaen, lisää joukkoon paahdetut seesaminsiemenet ja oregano.

4. Laita öljy kattilaan ja kuumenna liedellä 160 asteeseen tai käytä rasvakeitintä, jos sinulla on sellainen. Kasta avokadolohkoja frittitaikinaan ja paista niitä muutama minuutti, kunnes ne ovat kullanruskeita ja rapeita.

5. Tarjoile salaatinlehdillä dipin kanssa.