Joulutortut

Joulutortut ovat mitä loistavin herkku pikkujoulupöytään.

noin 10 kpl noin 10 kpl

Joulutorttu-ohjeen ainekset:

250 g voita
500 g (2 pkt) Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto
4 ¼ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
150 g luumumarmeladia
150 g omenamarmeladia
kananmuna (voiteluun)

 

Joulu on herkuttelun aikaa

Herkuttelu kuuluu jouluun: suklaan ja pipareiden lisäksi joulutortut ovat ehdoton osa joulunaikaa.

Tässä ohjeessa perinteinen voitaikina saa kuohkeutta Maustamattomasta tuorejuustosta ja kun vielä lisäät nokareen Maustamaton-tuorejuustoa marmeladisydämena alle, vältyt kuivilta joulutortuilta!

Joulutortut

1. Ota voi pehmenemään huoneenlämpöön tai pehmitä sitä varovasti hetken aikaa mikrossa.

2. Notkista tuorejuustoa sekoittamalla. Yhdistä tuorejuusto ja voi kulhossa.

3. Yhdistä vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot tuorejuusto-voiseokseen ja vatkaa taikinaksi.

4. Laita taikina jääkaappiin jähemettymään vähintään tunniksi.

5. Kun taikina on jähmettynyt, kauli se jauhotetulla pöydällä noin puolen sentin paksuiseksi levyksi. Taita aikina kolmin kerroin ja kauli uudelleen. Toista 2-3 kertaa. Kääri taikina muovikelmuun ja pane jääkaappiin puoleksi tunniksi.

6. Kauli taikina jauhotetulla pöydällä 45 x 36 cm kokoiseksi levyksi. Leikkaa taikinasta taikinapyörällä neliöitä, joiden sivut ovat noin 9 cm. Tee viillot neliöiden kulmiin.

7. Pane neliöiden keskelle ensin nokare Maustamaton-tuorejuustoa ja lisää sitten lusikallinen luumu-tai omenamarmeladia. Kerää joka toinen tortun sakara sormien väliin ja nipistä taikina yhteen tähtitortuksi.

8. Voitele tortut munalla ja paista 225 asteessa alimmalla tasolla 10-12 minuuttia. Koristele tomusokerilla.

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi