Juuressalaatti

Bloggareille asettamassamme Leftovers-haasteessa 52 Weeks of Deliciousness -blogin Anne pelasti jääkaappiin jääneitä juureksia paahtamalla ne ruokaisaksi juuressalaatiksi, jonka kruunasi Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustosta ja turkkilaistesta jogurtista tehty kastike.

2 annosta 2 annosta

Juuressalaatti-ainekset:

Uunijuurekset
2 pientä porkkanaa
1 palsternakka
1/3 pieni bataatti
öljyä
suolaa
pippuria
kuivattuja yrttejä, esim. basilikaa, oreganoa, timjamia

Uunissa paahdetut kikherneet
1 dl esikeitettyjä kikherneitä
0,5 tl kurkumaa
0,5 tl savupaprikaa jauheena
0,5 tl chilijauhetta
0,5 tl valkosipulijauhetta
1 rkl oliiviöljyä

Tuorejuustokastike
1 dl Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa
0,5 dl turkkilaista tai muuta maustamatonta jogurttia
1 rkl sitruunamehua

Lisäksi:
tuoretta korianteria silputtuna
fetaa murennettuna

Juuressalaatti -ohje:

1. Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi. 

2. Sekoita juuresten sekaan mausteet ja öljy.

3. Valuta ja huuhtele kikherneet. 

4. Sekoita kikherneisiin mausteet ja öljy. 

5. Paahda juureksia ja kikherneitä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä. 

6. Sekoita tuorejuustokastike yhdistämällä Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuusto ja maustamaton jogurtti, notkista kastike sitruunamehulla. 

7. Tarjoile kikherne-juuressalaatti lämpimänä tai kylmänä tuorejuustokastikkeen, fetan ja korianterin kanssa. 

Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuusto

Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuusto