use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

JUURESSALAATTI

Jääkaappiin jääneitä juureksia paahtamalla loihdit ne ruokaisaksi juuressalaatiksi, jonka kruunaa Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustosta ja turkkilaistesta jogurtista tehty kastike.
  • Valmiina ajoissa30 minuutit
  • Annosta 2
recipe image JUURESSALAATTI

Ainekset

Uunijuurekset
  • 2 pientä porkkanaa
  • 1 palsternakka
  • 1/3 bataatti
  • Oliiviöljyä
  • Suolaa
  • Pippuria
  • Kuivattuja yrttejä esim. basilikaa, oreganoa tai timjamia
Paahdetut kikherneet
  • 1 dl kikherneitä
  • 0.5 tl kurkumaa
  • 0.5 tl savupaprikaa
  • 0.5 tl chilijauhetta
  • 0.5 tl valkosipulijauhetta
  • 1 rkl oliiviöljyä
Tuorejuustokastike
  • 100 g Crème Bonjour Valkosipuli tuorejuustoa
  • 0.5 dl turkkilaista tai muuta maustamatonta jogurttia
  • 1 rkl sitruunamehua
Lisäksi
  • Tuoretta korianteria silputtuna
  • Fetajuustoa murennettuna

      Ohjeet

      1. Kuori ja pilko juurekset pieniksi kuutioiksi.
      2. Sekoita juuresten sekaan mausteet ja öljy.
      3. Valuta ja huuhtele kikherneet.
      4. Sekoita kikherneisiin mausteet ja öljy.
      5. Paahda juureksia ja kikherneitä uunissa 200 asteessa n. 15 minuuttia tai kunnes juurekset ovat kypsiä.
      6. Sekoita tuorejuustokastike yhdistämällä Crème Bonjour Valkosipuli tuorejuusto ja maustamaton jogurtti, notkista kastike sitruunamehulla.
      7. Tarjoile kikherne-juuressalaatti lämpimänä tai kylmänä tuorejuustokastikkeen, fetan ja korianterin kanssa.