Juustokakku: Lakkatäyte

Juustokakku Lakkatäytteellä on raikas ja täyteläinen pohjoisen tunnelmaa henkivä herkku.

12 annosta 12 annosta

Juustokakku-ainekset:

2 liivatelehteä
240 g Digestive-keksejä
40 g margariinia
400 g Crème Bonjour Lakka -tuorejuustoa
2 ½ dl kuohukermaa
2 limeä
1 ¾ dl tomusokeria
2 tl vaniljasokeria
2 dl luonnonjogurttia

Koristeluun:
Digestive-keksien muruja
Tuoreita hedelmiä

Juustokakku Lakkatäytteellä on täyteläinen pohjoisen raikkautta henkivä herkku, johon ryhtiä tuo Digestive-keksipohja ja aavistus limeä.

Juustokakku ilman uunia valmistuu kätevästi jääkaapissa, kun vain maltat antaa juustokakun vetäytyä rauhassa noin 3 tunnin ajan. Herkullinen juustokakku uunissa taas valmistuu esimeriksi tällä Juustokakku New Yorkilaisittain -ohjeella.

Juustokakku-ohje:

1. Liota liivate kylmään veteen pakkaukseen ohjeen mukaisesti.

2. Aloita juustokakkupohjan teko murentamalla Digestive-keksit pieneksi ja lisää margariini. Sekoita tasaiseksi.

3. Painele seos halkaisijaltaan noin 18 cm irtopohjavuokaan ja laita jääkaappiin jähmettymään.

4. Kuumenna tilkka vettä pannulla, purista liivatteista ylimääräinen vesi ja lisää liivatteet pannulle. Kiehauta ohjeen mukaisesti ja sekoita tasaiseksi.

5. Sekoita keskenään Lakka -tuorejuusto, kuohukerma, limen mehu ja kuorta sekä tomusokeri ja vaniljasokeri. Lisää luonnonjogurtti ja liivate.

6. Kaada seos jähmettyneen piirakkapohjan päälle ja anna juustokakun vetäytyä jääkaapissa vähintään 3 h.

Herkullinen vaihtoehto juustokakulle on Kääretorttu Lakka-Twistillä.

Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi