Kääretorttu

Kääretorttu Lakka-tuorejuustotäytteellä on raikas tarjottava juhliin kuin juhliin.

20 palaa 20 palaa

Kääretorttu-ainekset:

3 munaa
1 ½ dl tomusokeria
2 dl jauhoja
1 tl leivinjauhoa
1 tl vaniljasokeria
1 tl vettä

Täyte:
200 g Crème Bonjour Lakka -tuorejuustoa
noin 1 dl lakkoja tai lakkahilloa

Kääretorttu on yksi helpoimmista suomalaisista leivonnaisista ja samalla niin herkullinen. Kääretorttupohja valmistuu kuten täytekakkupohja eikä vaadi pitkää paistoaikaa. Malttia vaaditaan ainoastaan valmiin kääretortun vetäytymisvaiheessa. Tässä kääretorttuohjeessa kääretorttua ei kuitenkaan täytetä perinteisesti voilla ja sokerilla vaan tuoreilla lakoilla ja raikkaalla Lakka-tuorejuustolla!

Halutessasi voit myös kokeilla tehdä yksittäisiä kääretorttuleivoksia viimeistelemällä kokonaisesta kääretortusta leikkaamasi palat sokerilla maustetulla Flora Vispi -vaahdolla ja tuoreilla lakoilla. 

Kääretorttuohje:

1. Kuumenna uuni 225-asteeseen. Vuoraa 30 x 40 cm uunipelti leivinpaperilla, voit sipaista leivinpaperin ohuesti öljyllä. Valmistele toinen leivinpaperille tasaiselle alustalle ja sirottele sen pinnalle sokeria.

2. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri vaahdoksi. Yhdistä jauhot, leivinjauhe ja vaniljasokeri. Lisää kuivat aineet kevyesti sekoittaen kananmuna-sokerivaahtoon ja lisää vesi.

3. Kaada kääretorttutaikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille, tasoita pintaa ja paista kääretorttupohjaa uunissa 5–6 minuuttia.

4. Kumoa kääretorttupohja sokeroidulle leivinpaperille varoen ja irrota toinen leivinpaperi. Jos leivinpaperi ei meinaa irrota, kastele sitä kylmällä vedellä.

5. Notkista Crème Bonjour Lakka -tuorejuuston rakenne sekoittamalla ja levitä se kevyin vedoin kääretorttupohjalle. Halutessasi voit ripottella lakkoja tai levittää lakkahilloa tuorejuuston päälle. Kääri kääretorttupohja tiukaksi rullaksi. Anna kääretortun vetäytyä jääkaapissa leivinpaperiin käärittynä.

6. Leikkaa kääretorttu paloiksi ja nauti.

Lakkakääretorttu-reseptivideo

Tämän lakkakääretorttu-reseptivideon löydät myös YouTubesta.

Jos pidät lakasta jälkiruoissa, käy tutustumassa myös juustokakkuun lakkatäytteellä!

UUTUUS! Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

UUTUUS! Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi