Paahdetulla paprikalla maustettu kala-äyriäiskeitto

Paahdetulla paprikalla maustettu kala-äyriäiskeitto tuo väriä ruokapöytään.

4 annosta 4 annosta
25 minuuttia 25 minuuttia

Kala-äyriäiskeitto ainekset:

4 rkl oliiviöljy
200 g erivärisiä paprikoita, suikaleina
1 kpl iso sipuli kuutioituna
2 kpl valkosipulinkynsi
6 dl kala- tai kanalientä
300 g kikherne, kypsä, valutettu
200 g kesäkurpitsa, ohuina viipaleina
1 pkt (200 g) Crème Bonjour paahdettu paprika -tuorejuustoa
400 g lohikuutio
100 g katkarapu
Suolaa & mustapippuria
½ ruukku tuoretta basilikaa ja lehtipersiljaa

Reseptiä on helppo muokata vaihtamalla kasviksia sesonkien mukaan. Kokeile keiton joukkoon esimerkiksi parsaa tai nokkosta. Jätä vihannekset rohkeasti reiluiksi paloiksi ja kypsennä sopivan rapeiksi.

Kala-äyriäiskeitto ohje:

  1. Kuumenna oliiviöljy paksupohjaisessa kattilassa ja lisää paprikasuikaleet ja sipulit. Kuullota noin 5 minuuttia kunnes vihannekset pehmenevät ja lisää joukkoon liemi ja kuumenna kiehuvaksi.
  2. Anna hautua muutama minuutti ja lisää valutetut kikherneet sekä tuorejuusto. Kuumenna jälleen kiehuvaksi.
  3. Lisää joukkoon lohikuutiot sekä katkaravut. Kala ja äyriäiset kypsyvät muutamassa minuutissa ja keitto on valmista nautittavaksi.
  4. Mausta tarvittaessa suolalla ja mustapippurilla. Viimeistele keitto karkeaksi silputulla basilikalla ja persiljalla.
Crème Bonjour paahdettu paprika -tuorejuusto

Crème Bonjour paahdettu paprika -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi