Perinteinen juustokakku

Perinteinen juustokakku on kahvipöytien kestosuosikki! Tämä helppo perusresepti on muokattavissa helposti oman mielesi mukaan.

aktiivinen 25 min | passiivinen 2 tuntia aktiivinen 25 min | passiivinen 2 tuntia

Ainekset

Keksipohja
10 kpl digestivekeksejä
75 g voisulaa
1 tl kanelia

Täyte
4 kpl liivatelehtiä
3 dl kuohukermaa
3 pkt (600g) Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
1 dl sokeria
2 rkl sitruunamehua ja sitruunan raastettu kuori

Juustokakku on kahvipöytien todellinen kestosuosikki. Tämä helppo perusresepti on muokattavissa uusiin ulottuvuuksiin. Kokeile sitruunan sijaan erilaisia sitrushedelmiä: appelsiinia, verigreippiä, lime tai vaikka inkivääriä.

Ohje

  1. Vuoraa irtokakkuvuoan pohja leivinpaperilla.
  2. Laita keksit muovipussiin ja murskaa tasaiseksi karkeaksi jauhoksi. Apuvälineenä toimii mainiosti kaulin, lihanuija tai pieni kattila. Keksit voi hienontaa myös tehosekoittimessa.
  3. Lisää voisula keksien joukkoon ja sekoita tasaiseksi. Levitä keksimuru vuoan pohjalle ja painele pinta tasaiseksi lastalla tai lusikan kuperalla puolella.
  4. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Vaahdota kuohukerma ja lisää lopuksi sokeri.
  5. Varaa toinen reilunkokoinen sekoituskulho ja pehmitä tuorejuusto muutamalla vispilän pyöräytyksellä. Lisää joukkoon raastettu sitruunankuori ja puristettu mehu.
  6. Purista liivatteista ylimääräinen vesi pois ja laita pehmeät liivatelehden mikron kestävään kuppiin. Lisää kaksi ruokalusikallista vaahdotettua kuohukermaa ja kuumenna mikrossa 15-20 sekuntia kunnes liivate on sulanut ja seos on reilusti kädenlämpöistä.
  7. Sekoita liivateseos kermavaahdon joukkoon ja yhdistä seos tuorejuuston kanssa.
  8. Kaada juustoseos kakkuvuokaan keksipohjan päälle ja tasoita pinta mieleiseksi. Peitä kannella tai muovikelmulla.
  9. Anna kakun hyytyä kylmässä vähintään kaksi tuntia ennen tarjoilua.
  10. Irrota kakku vuoasta ja tarjoa lisäkkeenä tuoreita kotimaisia marjoja.
Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto

Crème Bonjour maustamaton tuorejuusto