Porkkanakakku tuorejuustokuorrutteella – Ku ite tekee

Ku ite tekee -blogin Minnan mieleisin perinneherkku on porkkanakakku – modernilla naked cake -efektillä.

8 - 10 annosta 8 - 10 annosta

Porkkanakakkuainekset:

Taikina:
1 pkt Créme Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
4 dl vehnäjauhoja
2 tl kanelia
2 tl leivinjauhetta
¼ tl muskottipähkinää
½ tl tl inkivääriä
½ tl suolaa
3 munaa
1 ½ dl fariinisokeria
1 dl sokeria
2 dl rypsiöljyä
2 tl vanilijajauhetta
300 g raastettua porkkanaa
100 g saksanpähkinöitä

Kuorrute:
200 g Créme Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
100 g voita
3 dl tomusokeria
1 tl vanilijajauhetta

Koristeluun: 
Notkeita rosmariininoksia
pensasmustikoita

Porkkanakakkuohje on monen luottoresepti ja porkkanakakkupellillinen onkin tuttu näky erilaisissa juhlissa.

Myös Ku ite tekee -blogin Minna päätyi Perinneherkut-haasteessamme leipomaan porkkanakakun, jonka koristeluun hän kuitenkin toi trendikästä naked cake -efektiä.

Lopputuloksena olikin mitä upein porkkanakakku! Kuorrute saa sekä pehmeää makua että koostumusta maustamattomasta tuorejuustostamme.

Porkkanakakkuohje:

1. Aloita porkkanakakun teko yhdistämällä kulhossa huoneenlämpöinen tuorejuusto, munat, sokeri ja öljy. Sekoita vatkaimella.

2. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, leivinjauhe, mausteet, suola, kaneli ja pähkinärouhe keskenään.

3. Sekoita varovaisesti tuorejuustoseoksen joukkoon jauho-pähkinäseos. Vuoraa halkaisijaltaa 24 cm irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla. Voitele reunat. Levitä taikina vuokaan.

4. Paista 175 asteessa noin 40 minuuttia. Testaa kypsyys puutikulla: kakku on kypsä, kun tikkuun ei tartu taikinaa.

5, Irrota vuoasta ja anna jäähtyä. Leikkaa kolmeen osaan.

6. Ota tuorejuusto ja voi ajoissa jääkaapista, jotta ne ehtivät pehmentyä huoneenlämpöisiksi. Notkista voi kuohkeaksi vatkaimella sekoittaen. Sekoita joukkoon tuorejuusto. Lisää tomusokeria vähän kerrassaan. Sekoita lopuksi joukkoon vaniljajauhe.

7. Levitä puolet kuorrutteesta kakun väliin ja puolet päälle. Jos tykkäät reilusta määrästä kuorrutetta, tee kaksinkertainen annos.

Tämän herkullisen reseptin kylkiäiseksi sopii vaikkapa helpot viinerit.

Crème Bonjour Kaneli & kardemumma -tuorejuusto

Crème Bonjour Kaneli & kardemumma -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi