Raparperipiirakka – Avec Sofié

Perinneherkut-haasteessamme Avec Sofié -blogin Sofié yhdisti kesän ensimmäiset raparperit ja Maustamaton -tuorejuustomme – lopputuloksena syntyi mitä herkullisin raparperipiirakka!

8 - 10 annosta 8 - 10 annosta

Raparperipiirakka-ainekset:

1 paketti murotaikinaa
5 keskikokoista raparperinoksaa
400g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
100g turkkilaista jogurttia
0,5 dl sokeria
1 rkl kardemummaa
1 tl kanelia
1 kananmuna
Kuivattuja kukkia ja kultapölyä koristeluun

Raparperipiirakka on suomalainen klassikkoleivonnainen.

Tätä mieltä oli myös Avec Sofié -blogin Sofié, joka Perinneherkut-haasteessamme päätyi yhdisämään kesän ensimmäiset raparperit ja  Crème Bonjour tuorejuuston herkulliseksi piirakaksi.

Raparperipiirakkaa varten raparperit usein paloitellaan ja hillotaan sokerin kanssa, mutta piirakkaohjeessaan Sofié siivutti raparperit ohuiksi viipaleiksi ja paineli ne tuorejuustoisen piirakkatäytteen päälle. Tällä tavoin raparperipiirakka sai myös uuden upean ulkonäön!

Raparperipiirakka-ohje:

1. Sulata murotaikina ohjeen mukaan ja painele se vuokaan.

2. Pese ja leikkaa raparperit ohuiksi siivuiksi ja vuokaan sopivan pituisiksi.

3. Sekoita Maustamaton-tuorejuusto, jogurtti, sokeri ja kananmuna keskenään.

4. Lisää kanelia ja kardemummaa oman maun mukaan. Lado seos murotaikinan päälle.

5. Painele ohuet raparperisiivut tiiviisti juustoseoksen päälle niin, että juustoseos käytännössä peittyy.

6. Ripottele päälle vielä hivenen sokeria ja kanelia. Paista piirasta 200 asteessa noin 20 minuuttia.

7. Kun piiras on viilennyt, ripottele sen päälle kultahilettä sekä kuivattuja kukkia.

Kurkkaa myös kesäinen marjagalette-ohje täältä!