Sienikeitto tuorejuustosta

Täyteläinen sienikeitto on herkullinen ruoka nautittavaksi yksin tai yhdessä,  rapean maalaisleivän kanssa, sipaisulla Crème Bonjour -tuorejuustoa.

4 annosta 4 annosta
noin 30 minuuttia noin 30 minuuttia

Sienikeitto tuorejuustosta -reseptin ainekset:

3 rkl ruokaöljyä tai margariinia
1 keltainen sipuli, hienonnettuna
1 valkosipulinkynsi, puristettuna
250 g sieniä, viipaloituina
50 g jauhoja
8 dl vettä
1 Knorr-kasvisliemikuutio
1 pkt (à 200g) Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuustoa
1 nippu ruohosipulia, hienonnettuna
suolaa & pippuria

Sienikeitto herkkusienistä maistuu arkena sellaisenaan ja viikonloppuna se sopii hyvin tarjottavaksi alkukeittona pidemmälle menulle.

Sienikeitto tuorejuustosta -ohje:

  1. Lämmitä ruokaöljy ja margariini kasarissa. Lisää sipuli ja kuullota keskilämmöllä 2-3 minuuttia. Lisää sienet ja valkosipuli ja paista vielä 2-3 minuuttia koko ajan sekoittaen.
  2. Ota noin puolet sieni-sipulisekoituksesta sivuun. Lisää kattilaan jauhot koko ajan sekoittaen. Lisää vielä vesi, kasvisliemikuutio sekä tuorejuusto.
  3. Kiehauta koko ajan sekoittaen. Anna keiton kiehua kannen alla noin 5-6 minuuttia.
  4. Soseuta keitto tehosekoittimessa tai sauvasekoittimella. Kaada takaisin kattilaan ja lisää loput paistetuista sienistä. Mausta suolalla ja pippurilla.
  5. Viimeistele keitto ruohosipulilla.

Hyvää ruokahalua!

Voit myös vaihteluksi tutustua Samettiseen sienikeittoomme!

Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto

Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto