Sienikeitto kantarelleista

Tämä kermainen sienikeitto kantarelleista saa lisämakaua pehmeästä Kantarelli-tuorejuustosta ja timjamista.

4 annosta 4 annosta
noin 35 minuuttia noin 35 minuuttia

Kermainen sienikeitto -reseptin ainekset:

300 g tuoreita sieniä, esim. kantarelleja, herkkusieniä ja siitakesieniä
2 salottisipulia, hienonnettuina
2 valkosipulinkynttä, hienonnettuina
2 rkl tuoretta timjamia, hienonnettuna
7 rkl voita
7 dl kasvis- tai lihalientä
2 rs (à 200 g) Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 rkl maissitärkkelysjauhoja

Sienikeitto kantarelleista on ihanan kermainen loppukesän sesonkiherkku, vaikka tällä ohjeella valmistat kätevästi sienikeiton myös muita sieniä käyttäen. Reseptissä käytetyt Kantarelli-tuorejuusto ja timjami antavat syvyyttä myös herkkusienistä valmistettuun sienikeittoon.

Sienikeitto kantarelleista -ohje:

  1. Puhdista sienet, ja paloittele suuremmat sienet pienemmiksi paloiksi. Jos valmistat keiton tateista, viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi.
  2. Kuumenna voi kattilassa. Lisää sienet sekä hienonnetut salotti- ja valkosipulit. Paista 3-5 minuuttia, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut. Lisää kasvisliemi ja timjami.
  3. Kiehauta ja keitä keskilämmöllä noin 10 minuuttia. Sekoita keiton joukkoon Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto.
  4. Sekoita kulhossa ruokakerma ja maissitärkkelysjauhot. Kaada seos ohuena nauhana keiton joukkoon koko ajan sekoittaen. Kiehauta keitto uudelleen ja keitä pari minuuttia niin, että keitto hieman sakenee.
  5. Annostele lautasille ja koristele tuoreilla yrteillä.

 

Muita sienikeittovariaatioita: Sienikeitto tuorejuustolla.

Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto

Crème Bonjour Kantarelli -tuorejuusto