Blue Velvet -täytekakku – Suomi 100

Sinivalkoinen Blue Velvet -täytekakku juhlistaa näyttävästi Suomen 100-vuotispäivää. Tarjoa sen seurana esimerkiksi makeaa kuohuvaa tai jälkiruokaviiniä.

12 annosta 12 annosta

Täytekakkuohjeen ainekset:

3 ½ dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 tl vaniljasokeria
hyppysellinen suolaa
3 munaa
2 dl sokeria
150 g Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä sulatettuna ja jäähdytettynä
1 ¼ dl maitoa
sinistä elintarvikeväriä

Kuorrutus:
200 g valkosuklaata sulatettuna ja jäähdytettynä
100 g voita
250 g tomusokeria
2 prk (400 g) Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa

Blue Velvet -täytekakku kruunaa itsenäisyyspäivän aterian

Tämä Blue Velvet -täytekakku on täydellinen jälkiruoka Suomen itsenäisyyspäivän juhlintaan.

Blue Velvet -täytekakku valmistuu samaan tyyliin, kuin amerikkalainen siskonsa Red Velvet, mutta vain Suomen väreissä.

Blue Velvet – täytekakkuohje:

1. Kuumenna uuni 175 asteeseen ja voitele halkaisijaltaan n. 18 cm kakkuvuoka.

2. Aloita täytekakku sekoittamalla kuivat aineet keskenään. Vatkaa sen jälkeen huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaahdoksi.

3. Lisää sulatettu rasva, maito ja kuivat aineet kananmuna-sokerivaahtoon kevyesti sekoittaen. Värjää kakkutaikina elintarvikevärillä vahvan siniseksi ja kaada kakkutaikina vuokaan. Vinkki: Esimerkiksi sininen pastaväri värjää kauniisti.

4. Paista kakkupohjaa uunissa 35–40 minuuttia. Kokeile kypsyys cocktailtikulla kakun keskeltä ennen uunista pois ottoa.

5. Kumoa vähän jäähtynyt kakkupohja leivinpaperin päälle ja jäähdytä jääkaapissa.

6. Valmista kuorrutus lisäämällä jäähtyneen sulatetun valkosuklaan joukkoon muut aineet.

7. Leikkaa kakkupohja kolmeksi levyksi, levitä kerrosten väliin kuorrutetta ja lopuksi kuorruta kakun pinta kauttaaltaan. Ripottele mustikat kakun pinnalle ja jäähdytä jääkaapissa.

Käy myös kokeilemassa meidän toista mustikkaista herkkuamme: Juhlavaa mustikkajuustokakkua!

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto