Täytetyt bataatit

Täytetyt bataatit ovat helppo ja terveellinen arkiruoka. Creme Bonjourin Valkosipuli-tuorejuusto tuo ruokaan täyteläisyyttä ja makua.

4 annosta 4 annosta

Ainesosat:

4 keskikokoista bataattia

150 g Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa

140 g pekonia suikaleina

Salsa:

1 prk maissia

1 pieni punasipuli hienonnettuna

1 avokado

2 tomaattia

½ chili hienonnettuna

1 ruukku korianteria

1 limen mehu

2 rkl oliiviöljyä

½ tl suolaa

Valmistusohje:

1. Kuumenna uuni 200 asteeseen.

2. Pistele bataatteja haarukalla, laita vuokaan ja paista noin 1 tunti.

3. Paista pekoni rapeaksi ja valuta talouspaperilla.

4. Salsa: Paista maissinjyvät ja punasipuli kevyesti vähässä öljyssä. Sekoita joukkoon muut ainekset ja mausta suolalla.

5. Puolita bataatit pituussuunnassa ja kauho ne lusikalla jättäen kaikille reunoille kuitenkin noin 1 cm niin, että kuori säilyttää muotonsa. Pirskottele hieman oliiviöljyä ja paista 250 asteessa noin 5 minuuttia.

6. Muussaa ulos kauhottu bataatti ja sekoita se Créme Bonjour Valkosipuli -tuorejuuston ja rapeaksi paistetun pekonin kanssa. Täytä bataatin kuoret sekoituksella.

7. Gratinoi uunissa noin 5 minuuttia kunnes pinta ruskistuu. Laita pinnalle salsaa ja korianteria.