Tuorejuusto-banaanileipä

Kuohkea ja pehmoinen tuorejuusto-banaanileipä tekee maanantaista sunnuntain. Sopii myös evääksi piknikille.

4 4
2 h 2 h
Keskitaso Keskitaso

Raaka-aineet:

Pohja:

2 isoa, hyvin kypsynyttä banaania
1 muna
1 1/2 dl ruokosokeria
2 tl vaniljauutetta (tai vaniljasokeria)
1/2 dl rypsiöljyä
1/2 dl maustamatonta jugurttia
2 1/2 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhetta
1/4 tl suolaa

Täyte:

1 muna
100 g Crème Bonjour Maustamatonta tuorejuustoa
1 (luomu)sitruunan kuori raastettuna
1/4 dl sokeria
3 rkl vehnäjauhoa

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 175 asteeseen. Survo banaanit soseeksi haarukalla. Sekoita keskenään kananmuna, sokerit, öljy ja jugurtti. Lisää joukkoon muusattu banaani.

Sekoita keskenään vehnäjauhot, leivinjauhe ja suola. Lisää kuivat aineet banaaniseokseen. Sekoita kevyesti käännellen vain sen verran, että ainekset ovat juuri ja juuri sekaisin.

Sekoita täytteen ainekset keskenään (tämä on helpointa tehdä sähkövatkaimella pienellä nopeudella).

Voitele ja jauhota suorakaiteen muotoinen leipävuoka. Laita leipävuokaan reilu puolet kakkutaikinasta ja tasoita pinta. Kaada päälle tuorejuustotäyte. Kaada täytteen päälle loput kakkutaikinasta. Älä huolehdi, jos et saa tasaisia kerroksia tehtyä – paistuessa ne menevät kuitenkin sekaisin.

Paista n. 45–55 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut ja taikinaan painettu hammastikku tulee puhtaana ulos. Varo, ettei tuorejuusto-banaanileipä pääse paistumaan liian kuivaksi.