Vohvelit

Vohvelit ovat helppotekoisia ja karkottavat pienen nälän nopeasti.

13 kpl 13 kpl
Helppo Helppo

Vohvelitaikina-ainekset:

75 g voita
3 munaa
4 dl maitoa
4 dl vehnäjauhoja
½ dl sokeria
2 tl vaniljasokeria
1 ½ tl leivinjauhetta
½ tl suolaa
1 dl kivennäisvettä
250 g Crème Bonjour Lakka -tuorejuustoa
tuoreita lakkoja

Rapeat vohvelit syntyvät lorauksesta kivennäisvettä

Vohvelit valmistuvat alta aika yksikön ja karkottavat hyvin pienen nälän. Vohvelitaikina on helppotekoinen ja vohvelit voi tehdä niin suolaisena kuin makeanakin – riippuen siitä, mitä kulloinkin tekee mieli.

Rapeiden vohveleiden salaisuus on loraus kivennäisvettä juuri ennen paistoa. Kivennäisvesi antaa vohvelitaikinaan rakenteen, joka paistuu napakasti.

Vohveliohje:

1. Aloita vohvelit rikkomalla munien rakenne kulhossa ja lisäämällä maito.

2. Yhdistä kuivat aineet keskenään ja lisää muna-maitoseokseen vähitellen koko ajan sekoittaen.

3. Sulata voi ja sekoita se seokseen. Anna vohvelitaikinan vetäytyä puolisen tuntia viileässä.

4. Lisää vohvelitaikinaan kivennäisvesi juuri ennen paistamista.

5. Voitele vohveliraudat voilla tai öljyllä ja paista rapeat vohvelit valmiiksi. Muista voidella vohvelirautaa myös paiston aikana.

6. Tarjoile vohvelit vaahdetetun Lakka-tuorejuuston ja tuoreiden lakkojen kanssa.

Kokeile myös herkullista vohvelikakkureseptiä!

Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

Crème Bonjour Lakka -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi