MARJAPIIRAKKA
Helppo marjapiirakka murotaikinasta on perinneherkku parhaimmillaan. Kokeile siis sinäkin hemmotella kotiväkeä ja leivo nopea marjapiirakka. Rahka pehmentää entisestään sileän Kuningatar-tuorejuustotäytteen makua ja lopputulos on viedä kielen mennessään!
Vuokakokoisen annoksen sijaan marjapiirakkapellillinen valmistuu kätevästi tuplaamalla ohjeen määrät.
Vuokakokoisen annoksen sijaan marjapiirakkapellillinen valmistuu kätevästi tuplaamalla ohjeen määrät.
- Annosta 6
Ainekset
Piirakkapohja
- 5 dl vehnäjauhoja
- 1,5 tl leivinjauhetta
- 1 dl sokeria
- 1 tl vaniljasokeria
- 250 g voita
- 1 kananmuna
Täyte
- 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
- 400 g maitorahkaa
- 3 kananmunaa
- 1 dl sokeria
- 100 g vadelmia (pakaste)
- 100 g mustikoita (pakaste)
Ohjeet
- Aloita marjapiirakka valmistamalla piirakkapohja: sekoita kuivat aineet keskenään.
- Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
- Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
- Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille asti. Nosta valmis piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa odottamaan, kun täyte on valmis.
- Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, rahka, munat ja mausteet sileän notkeaksi täytteeksi.
- Lisää aivan lopuksi marjat ja sekoita nopeasti
- Lusikoi täyte piirakkataikinan päälle.
- Kypsennä marjapiirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
- Jäähdytä marjapiirakka ennen tarjoilua.