use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

MARJAPIIRAKKA

Helppo marjapiirakka murotaikinasta on perinneherkku parhaimmillaan. Kokeile siis sinäkin hemmotella kotiväkeä ja leivo nopea marjapiirakka. Rahka pehmentää entisestään sileän Kuningatar-tuorejuustotäytteen makua ja lopputulos on viedä kielen mennessään!

Vuokakokoisen annoksen sijaan marjapiirakkapellillinen valmistuu kätevästi tuplaamalla ohjeen määrät.
  • Annosta 6
recipe image MARJAPIIRAKKA

Ainekset

Piirakkapohja
  • 5 dl vehnäjauhoja
  • 1,5 tl leivinjauhetta
  • 1 dl sokeria
  • 1 tl vaniljasokeria
  • 250 g voita
  • 1 kananmuna
Täyte
  • 400 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
  • 400 g maitorahkaa
  • 3 kananmunaa
  • 1 dl sokeria
  • 100 g vadelmia (pakaste)
  • 100 g mustikoita (pakaste)

      Ohjeet

      1. Aloita marjapiirakka valmistamalla piirakkapohja: sekoita kuivat aineet keskenään.
      2. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.
      3. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.
      4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille asti. Nosta valmis piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa odottamaan, kun täyte on valmis.
      5. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, rahka, munat ja mausteet sileän notkeaksi täytteeksi.
      6. Lisää aivan lopuksi marjat ja sekoita nopeasti
      7. Lusikoi täyte piirakkataikinan päälle.
      8. Kypsennä marjapiirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.
      9. Jäähdytä marjapiirakka ennen tarjoilua.