BATAATTIKEITTO
Herkullinen bataattikeitto saa aavistuksen kermaista pehmeyttä Crème Bonjour -tuorejuustosta. Bataattikeittoresepti on ohjeena nopea ja helppotekoinen. Upean värinen keitto valmistuu hetkessä ja on mainio talvisen ulkoilupäivän lounas. Jos kaipaat tulisempaa makua, kokeile maustaa bataattikeitto esimerkiksi chilillä.
Ainekset
- 1 keskikokoinen bataatti
- 1 pieni sipuli
- 1 rkl raastettua inkivääriä
- 1,5 tl curryjauhetta
- 1 limen mehu
- 2 rkl öljyä
- 6 dl vettä
- 2 dl tomaattimurskaa
- 2 liemikuutiota
- 1 tl suolaa
- ripaus rouhittua mustapippuria
- 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa sekä tilkka maitoa
- tuoreita yrttejä koristeluun
Ohjeet
- Aloita bataattikeitto kuorimalla ja kuutioimalla bataatti. Kuori myös sipuli ja silppua se.
- Ruskista sipuli, inkivääri ja bataattikuutioit kattilassa öljyssä.
- Lisää limemehu, suola, pippuri ja curry. Sekoita.
- Lisää tomaattimurska ja vesi. Sekoita.
- Murenna liemikuutio keiton joukkoon ja sekoita.
- Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla.
- Ota kattila hellalta ja soseuta bataattikeitto sauvasekoittimella. Ohenna vedellä, jos bataattikeitto on liian paksua.
- Kiehauta soseutettu bataattikeitto uudelleen.
- Sekoita Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoon tilkka maitoa ja sekoita notkeaksi. Annostele bataattokeitto kulhoihin ja tee annoksiin kauniita kuvioita tuorejuustolla.
- Koristele bataattikeitto tuoreilla yrteillä.