MUNAKOISO-PARMESANPAISTOS
Tarjoa munakoisogratiini pääruokana viinietikalla maustetun salaatin kanssa. Resepti sopii myös mainioksi lisäkkeeksi lihalle tai kalalle.
Ainekset
- 4 munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
Tomaattikastike
- 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
Ohjeet
- Pese munakoisot ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Mausta munakoisot suolalla ja pyöräytä joukkoon oliiviöljy.
- Lado viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200°C asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu reilusti. Tämän työvaiheen voi tehdä mainiosti myös grillissä. Valmista tomaattikastike munakoisojen paahtumisen aikan
- Hienonna sipulit ja kuullota ne kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna hautua 15-20 minuuttia. Sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon ja mausta mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä.
- Kokoa paahdetut munakoisot ja tomaattikastike kerroksittain uunivuokaan ja kypsennä uunissa 180°C asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.