use left or right arrow keys to navigate the tab,
Page First page Last page More pages Next page Previous page
Press Enter or Space to expand or collapse and use down arrow to navigate to the tab content
Click to read more about this recipe
Includes
Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

BATAATTIKEITTO

Herkullinen bataattikeitto saa aavistuksen kermaista pehmeyttä Crème Bonjour -tuorejuustosta. Bataattikeittoresepti on ohjeena nopea ja helppotekoinen. Upean värinen keitto valmistuu hetkessä ja on mainio talvisen ulkoilupäivän lounas. Jos kaipaat tulisempaa makua, kokeile maustaa bataattikeitto esimerkiksi chilillä.
recipe image BATAATTIKEITTO

Ainekset

  • 1 keskikokoinen bataatti
  • 1 pieni sipuli
  • 1 rkl raastettua inkivääriä
  • 1,5 tl curryjauhetta
  • 1 limen mehu
  • 2 rkl öljyä
  • 6 dl vettä
  • 2 dl tomaattimurskaa
  • 2 liemikuutiota
  • 1 tl suolaa
  • ripaus rouhittua mustapippuria
  • 200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa sekä tilkka maitoa
  • tuoreita yrttejä koristeluun

      Ohjeet

      1. Aloita bataattikeitto kuorimalla ja kuutioimalla bataatti. Kuori myös sipuli ja silppua se.
      2. Ruskista sipuli, inkivääri ja bataattikuutioit kattilassa öljyssä.
      3. Lisää limemehu, suola, pippuri ja curry. Sekoita.
      4. Lisää tomaattimurska ja vesi. Sekoita.
      5. Murenna liemikuutio keiton joukkoon ja sekoita.
      6. Anna keiton kiehua hiljalleen noin 15 minuuttia kannen alla.
      7. Ota kattila hellalta ja soseuta bataattikeitto sauvasekoittimella. Ohenna vedellä, jos bataattikeitto on liian paksua.
      8. Kiehauta soseutettu bataattikeitto uudelleen.
      9. Sekoita Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoon tilkka maitoa ja sekoita notkeaksi. Annostele bataattokeitto kulhoihin ja tee annoksiin kauniita kuvioita tuorejuustolla.
      10. Koristele bataattikeitto tuoreilla yrteillä.