CHÉVRE-LOHTA, AURINKOKUIVATTUA TOMAATTIA JA BASILIKAA
Chèvre-lohi saa täyteläisen makunsa Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuustosta. Yhden paistinpannun nopea ja mehevä Chèvre-lohi voidaan valmistaa myös uuniruokana.
Annosta 4

Ainekset
- 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
- 2 dl tuoretta pinaattia
- 2 rs Crème Bonjour with Chévre tuorejuustoa
- 120 g aurinkokuivattua tomaattia
- 1 ruukku tuoretta basilikaa
- suolaa & pippuria
Energy (kcal) | 86 kcal |
Energy (kJ) | 359 kJ |
Protein (g) | 5.3 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 18.0 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 13.6 g |
Sugar (g) | 11.4 g |
Fibre (g) | 4.5 g |
Fat (g) | 1.0 g |
Saturated fat (g) | 0.1 g |
Unsaturated fat (g) | 0.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 103 mg |
Salt (g) | 0.25 g |
Vitamin A (IU) | 3638 IU |
Vitamin C (mg) | 21.9 mg |
Calcium (mg) | 69 mg |
Iron (mg) | 3.70 mg |
Potassium (mg) | 1229 mg |
Ohjeet
- Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä. Mausta lohipalat suolalla ja pippurilla.
- Laita lohipalat pannulle ja ruskista nopeasti molemmin puolin. Pyyhkäise paistinpannu puhtaaksi talouspaperilla ja lisää samalle pannulle hienonnettu valkosipuli ja pinaatti. Kuullota pehmeäksi ja lisää tuorejuusto ja aurinkokuivatut tomaatit. Sekoita kastikkeeksi.
- Nosta kalapalat takaisin pannulle kastikkeen joukkoon ja anna hautua 3-5 minuuttia.
- Viimeistele lopuksi tuoreella basilikalla.
- Yhden paistinpannun nopea ja mehevä Chèvre-lohi voidaan valmistaa myös uuniruokana. Laita maustetut lohipalat uunivuokaan. Sekoita pinaatti, tuorejuusto, valkosipuli ja aurinkokuivatut tomaatit keskenään ja levitä seos lohipalojen pinnalle. Paista uunissa 180°C asteessa 15-20 minuuttia, kunnes pinta on kauniisti ruskistunut.