Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

CHÉVRE-PUNAJUURIRISOTTO

Crème Bonjour with Chevre -tuorejuusto antaa risotolle kermaisen ja hienostuneen maun. Paahdetut mantelit tuovat annokseen rapeutta ja pähkinäistä aromia.
  • Valmiina ajoissa30 minuutit
  • Annosta 4
recipe image CHÉVRE-PUNAJUURIRISOTTO

Ainekset

  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 pieni sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattuna
  • 1 valkosipulinkynsi hienonnettuna
  • 2 dl risottoriisiä
  • 2,5 dl punajuuriraastetta
  • 2 rkl valkoviinietikkaa tai 1,5 dl valkoviiniä
  • 6 dl kasvislientä
  • 1 rs Crème Bonjour with Chévre tuorejuustoa
  • suolaa & mustapippuria
  • 1 dl kuorellisia manteleita paahdettuna ja suolattuna
  • 1 dl rucolakrassia

Nutrition Facts

Energy (kcal)41 kcal
Energy (kJ)171 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)1.3 g
Carbohydrate excl. fibre (g)1.3 g
Sugar (g)0.5 g
Fibre (g)0.0 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)2 mg
Salt (g)0.01 g
Vitamin A (IU)0 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)4 mg
Iron (mg)0.13 mg
Potassium (mg)35 mg

Ohjeet

  1. Paahda mantelit kullanruskeiksi kuumassa uunissa (+180 C° 10-12 min), murskaa ja mausta suolalla.
  2. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
  3. Varaa laakea kattila tai paistokasari, kuumenna ja lisää oliiviöljy.
  4. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon risottoriisi ja punajuuriraaste. Jatka kuullottamista, kunnes punajuuriraaste pehmenee.
  5. Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa. Jatka kypsentämistä lisäämällä joukkoon kasvislientä pienissä erissä sitä mukaa kun liemi imeytyy riisiin.
  6. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
  7. Tarjoa risotto suoraan valmistuttuaan ja viimeistele paahdetuilla manteleilla ja rucolalla.