Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

FETA-PUNAJUURIVUOKA

Feta-punajuurilaatikko on näyttävä ja herkullinen tarjottava, joka on ansainnut paikkansa tämän vuoden joulumenussa.
recipe image FETA-PUNAJUURIVUOKA

Ainekset

  • 1 kg punajuuria
  • 100 g fetajuustoa
  • 0,5 ruukkua timjamia
  • 2 purkkia Flora Kuohua
  • 1 purkki Crème Bonjour maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 rkl perunajauhoja
  • 1 rkl hunajaa tai vaaleaa siirappia
  • 1,5 tl suolaa
  • 0,25 tl mustapippuria

Nutrition Facts

Energy (kcal)0 kcal
Energy (kJ)2 kJ
Protein (g)0.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)0.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)0.0 g
Sugar (g)0.0 g
Fibre (g)0.1 g
Fat (g)0.0 g
Saturated fat (g)0.0 g
Unsaturated fat (g)0.0 g
Monounsaturated fat (g)0.0 g
Polyunsaturated fat (g)0.0 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)233 mg
Salt (g)0.58 g
Vitamin A (IU)16 IU
Vitamin C (mg)0.5 mg
Calcium (mg)2 mg
Iron (mg)0.07 mg
Potassium (mg)3 mg

Ohjeet

  1. Kuori punajuuret ja raasta ne karkeaksi raasteeksi.
  2. Notkista tuorejuusto vispilällä ja lisää joukkoon Flora Kuohu ja perunajauhot.
  3. Lisää tuorejuusto-kerma -seokseen suola, mustapippuri ja hunaja.
  4. Voitele uunivuoka kevyesti esimerkiksi Flora Culinessella.
  5. Kaada puolet punajuuriraasteesta vuokaan. Murenna päälle feta ja puolet hienonnettua timjamia.
  6. Kaada loput punajuuriraasteesta vuokaan ja lisää päälle vielä loput timjamit.
  7. Kaada kermaseos vuokaan punajuurien päälle.
  8. Paista 175 asteisen uunin alatasolla n. 1,5 tuntia, kunnes punajuuret ovat kunnolla kypsyneet. Voit laittaa paiston loppupuolella folion uunivuoan päälle, ettei punajuurten pinta pala.