KANAPASTA PEKONILLA
Kanapasta saa reippaasti lisää makua, kun sitä ryyditetään rapealla pekonilla. Herkullinen kana-pekonipasta sopii hyvin vaikkapa koko perheen illalliseksi tai liikuntaa harrastavan helpoksi lounaaksi. Tätä kanapastaohjetta on helppo soveltaa myös kanapastavuokaan!
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 4

Ainekset
- 400 g pennepastaa
- 400 g broilerin rintafileetä suikaleina
- 100 g pekonia suikaleina
- 1 rkl Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyä paistamiseen
- 0.5 sipuli hienonnettuna
- 2 valkosipulinkynttä hienonnettuna
- 200 g herkkusieniä viipaloituna
- 2 dl Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Valkosipuli ja Yrtit
- Suolaa ja mustapippuria
Energy (kcal) | 120 kcal |
Energy (kJ) | 502 kJ |
Protein (g) | 4.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 3.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 2.4 g |
Sugar (g) | 1.5 g |
Fibre (g) | 0.7 g |
Fat (g) | 10.1 g |
Saturated fat (g) | 3.4 g |
Unsaturated fat (g) | 6.0 g |
Monounsaturated fat (g) | 4.4 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.7 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 16 mg |
Sodium (mg) | 168 mg |
Salt (g) | 0.42 g |
Vitamin A (IU) | 10 IU |
Vitamin C (mg) | 1.9 mg |
Calcium (mg) | 6 mg |
Iron (mg) | 0.38 mg |
Potassium (mg) | 222 mg |
Ohjeet
- Aloita kanapasta paistamalla fileesuikaleet ja pekoni pannulla Crème Bonjour Voi & Rypsiöljyssä.
- Noin puolivälissä paistoa lisää pannulle valkosipuli, sipuli ja herkkusienet.
- Lisää lopuksi Crème Bonjour Cuisine Crème Fraiche Valkosipuli ja Yrtit.
- Kiehauta, mausta suolalla ja pippurilla. Anna hautua miedolla lämmöllä noin 15 min. niin, että maut tasoittuvat.
- Keitä pasta kypsäksi pakkauksen ohjeiden mukaisesti suolalla maustetussa vedessä. Kaada pasta lävikköön ja valuta vesi pois.
- Sekoita pasta kastikkeen joukkoon ja tarjoile kana-pekonipasta syvistä lautasista.
Vinkki! Samalla kanapastaohjeella valmistuu näppärästi myös kanapastavuoka: kaada kanapasta tarjoilemisen sijaan voideltuun uunivuokaan, ripottele päälle emmental-mozzarella -juustoraastetta ja paista vuokaa uunin keskiosassa 200 asteessa n. 20 min.