MUNAKOISO-PARMESANPAISTOS
Tarjoa munakoisogratiini pääruokana viinietikalla maustetun salaatin kanssa. Resepti sopii myös mainioksi lisäkkeeksi lihalle tai kalalle.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Ei saatavilla

Ainekset
- 4 munakoisoa
- 1 rkl suolaa
- 2 rkl oliiviöljyä
- 2 isoa sipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 400 g tomaattimurskaa
- 1 dl tuoreita yrttejä silputtuna
- 2 tl rouhittua mustapippuria
- 2 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
Energy (kcal) | 525 kcal |
Energy (kJ) | 2184 kJ |
Protein (g) | 19.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 123.4 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 66.6 g |
Sugar (g) | 71.1 g |
Fibre (g) | 56.8 g |
Fat (g) | 3.4 g |
Saturated fat (g) | 0.6 g |
Unsaturated fat (g) | 1.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.2 g |
Polyunsaturated fat (g) | 1.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 199 mg |
Salt (g) | 0.50 g |
Vitamin A (IU) | 417 IU |
Vitamin C (mg) | 53.7 mg |
Calcium (mg) | 209 mg |
Iron (mg) | 4.58 mg |
Potassium (mg) | 4366 mg |
Ohjeet
- Pese munakoisot ja leikkaa ne reilun sentin paksuisiksi kiekoiksi. Mausta munakoisot suolalla ja pyöräytä joukkoon oliiviöljy.
- Lado viipaleet leivinpaperin päälle uunipellille ja paahda 200°C asteessa 20 minuuttia, kunnes pinta ruskistuu reilusti. Tämän työvaiheen voi tehdä mainiosti myös grillissä. Valmista tomaattikastike munakoisojen paahtumisen aikan
- Hienonna sipulit ja kuullota ne kuumassa öljyssä. Lisää joukkoon tomaattimurska ja anna hautua 15-20 minuuttia. Sekoita tuorejuusto kastikkeen joukkoon ja mausta mustapippurilla sekä tuoreilla yrteillä.
- Kokoa paahdetut munakoisot ja tomaattikastike kerroksittain uunivuokaan ja kypsennä uunissa 180°C asteessa noin 30-35 minuuttia. Anna paistoksen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.