Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PARSAKAALI-PARMESANPIIRAS

Kukinnot paahtuvat uunissa rapeiksi ja varsiosa pysyy mehukkaana. Piiras maistuu myös kylmänä ja piiras pysyy mehevänä lämmitettäessä.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Ei saatavilla
recipe image PARSAKAALI-PARMESANPIIRAS

Ainekset

  • 500 g voitaikinaa tai piirastaikinaa
  • 1 iso parsakaali
  • 3 cm pala punaista chiliä
  • 2 punasipulia
  • 2 valkosipulinkynttä
  • 2 rkl pinjansiemeniä
  • 2 kananmunaa
  • 2 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
  • 1 tl suolaa
  • 0,5 tl mustapippuria
Energy (kcal)208 kcal
Energy (kJ)862 kJ
Protein (g)12.7 g
Carbohydrate incl. fibre (g)43.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)30.2 g
Sugar (g)14.7 g
Fibre (g)13.0 g
Fat (g)1.8 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.4 g
Monounsaturated fat (g)0.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.2 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)285 mg
Salt (g)0.72 g
Vitamin A (IU)2315 IU
Vitamin C (mg)345.5 mg
Calcium (mg)220 mg
Iron (mg)3.15 mg
Potassium (mg)1464 mg

Ohjeet

  1. Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen. Asettele taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinan tulee ylettyä reilusti vuoan reunoille.
  2. Paloittele sipulit viipaleiksi ja hienonna chili. Levitä sipulit ja chili tasaiseksi kerrokseksi raa'an taikinan päälle.
  3. Sekoita kananmunat voimakkaasti tuorejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Kaada seos sipulien päälle.
  4. Pilko parsakaali reiluiksi lohkoiksi, puolita kukinnot ja levitä lohkot sekä pinjansiemenet juustokerroksen päälle.
  5. Paista 30-35 minuuttia kunnes parsakaalit ja taikinan pohja ovat kauniisti ruskistuneet.