PARSAKAALI-PARMESANPIIRAS
Kukinnot paahtuvat uunissa rapeiksi ja varsiosa pysyy mehukkaana. Piiras maistuu myös kylmänä ja piiras pysyy mehevänä lämmitettäessä.

Ainekset
- 500 g voitaikinaa tai piirastaikinaa
- 1 iso parsakaali
- 3 cm pala punaista chiliä
- 2 punasipulia
- 2 valkosipulinkynttä
- 2 rkl pinjansiemeniä
- 2 kananmunaa
- 2 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
- 1 tl suolaa
- 0,5 tl mustapippuria
Energy (kcal) | 208 kcal |
Energy (kJ) | 862 kJ |
Protein (g) | 12.7 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 43.2 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 30.2 g |
Sugar (g) | 14.7 g |
Fibre (g) | 13.0 g |
Fat (g) | 1.8 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.4 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.2 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 285 mg |
Salt (g) | 0.72 g |
Vitamin A (IU) | 2315 IU |
Vitamin C (mg) | 345.5 mg |
Calcium (mg) | 220 mg |
Iron (mg) | 3.15 mg |
Potassium (mg) | 1464 mg |
Ohjeet
- Laita uuni kuumenemaan 200 °C asteeseen. Asettele taikinalevy leivinpaperilla vuorattuun uunivuokaan. Taikinan tulee ylettyä reilusti vuoan reunoille.
- Paloittele sipulit viipaleiksi ja hienonna chili. Levitä sipulit ja chili tasaiseksi kerrokseksi raa'an taikinan päälle.
- Sekoita kananmunat voimakkaasti tuorejuuston joukkoon ja mausta mustapippurilla. Kaada seos sipulien päälle.
- Pilko parsakaali reiluiksi lohkoiksi, puolita kukinnot ja levitä lohkot sekä pinjansiemenet juustokerroksen päälle.
- Paista 30-35 minuuttia kunnes parsakaalit ja taikinan pohja ovat kauniisti ruskistuneet.