Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

PASTA PARMESAANIJUUSTOLLA JA MUSTAPIPPURILLA

Juustoa ja pippuria, yksinkertaisista raaka-aineista syntyy poikkeuksellisen herkullinen pasta.
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image PASTA PARMESAANIJUUSTOLLA JA MUSTAPIPPURILLA

Ainekset

  • 300 g spagettia tai kuivapastaa
  • 1 rkl suolaa pastan keitinveteen
  • 2 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl rouhittua mustapippuria
  • 1 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
  • 1,5 dl pastan keitinvettä
  • 2 rkl voita
Energy (kcal)279 kcal
Energy (kJ)1166 kJ
Protein (g)9.8 g
Carbohydrate incl. fibre (g)56.1 g
Carbohydrate excl. fibre (g)53.6 g
Sugar (g)2.0 g
Fibre (g)2.4 g
Fat (g)1.1 g
Saturated fat (g)0.2 g
Unsaturated fat (g)0.5 g
Monounsaturated fat (g)0.1 g
Polyunsaturated fat (g)0.4 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)43 mg
Salt (g)0.11 g
Vitamin A (IU)1 IU
Vitamin C (mg)0.0 mg
Calcium (mg)16 mg
Iron (mg)0.99 mg
Potassium (mg)169 mg

Ohjeet

  1. Kuumenna 1,5 litraa vettä kiehuvaksi pastaa varten. Lisää suola ja pasta. Sekoita kevyesti muutaman kerran. Sopivan ”al dente” kypsyyden saat jättämällä pois noin 2 minuuttia pakkauksen ohjeellisesta keittoajasta. Ota 1½ dl pastan keitinvettä sivuun ja valuta pastat.
  2. Varaa laakea kattila tai paistinpannu pastan viimeistelyyn. Lisää pannulle oliiviöljy ja mustapippuri. Kuumenna ja lisää loraus pastan keitinvettä.
  3. Lisää pannulle pasta, tuorejuusto sekä voi, pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Pastan tulee olla rakenteeltaan mehevän kermaista ja maultaan aromaattisen pippurista.