PASTA PARMESAANIJUUSTOLLA JA MUSTAPIPPURILLA
Juustoa ja pippuria, yksinkertaisista raaka-aineista syntyy poikkeuksellisen herkullinen pasta.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 4

Ainekset
- 300 g spagettia tai kuivapastaa
- 1 rkl suolaa pastan keitinveteen
- 2 rkl oliiviöljyä
- 1 rkl rouhittua mustapippuria
- 1 rs Crème Bonjour with Parmesan tuorejuustoa
- 1,5 dl pastan keitinvettä
- 2 rkl voita
Energy (kcal) | 279 kcal |
Energy (kJ) | 1166 kJ |
Protein (g) | 9.8 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 56.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 53.6 g |
Sugar (g) | 2.0 g |
Fibre (g) | 2.4 g |
Fat (g) | 1.1 g |
Saturated fat (g) | 0.2 g |
Unsaturated fat (g) | 0.5 g |
Monounsaturated fat (g) | 0.1 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.4 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 43 mg |
Salt (g) | 0.11 g |
Vitamin A (IU) | 1 IU |
Vitamin C (mg) | 0.0 mg |
Calcium (mg) | 16 mg |
Iron (mg) | 0.99 mg |
Potassium (mg) | 169 mg |
Ohjeet
- Kuumenna 1,5 litraa vettä kiehuvaksi pastaa varten. Lisää suola ja pasta. Sekoita kevyesti muutaman kerran. Sopivan ”al dente” kypsyyden saat jättämällä pois noin 2 minuuttia pakkauksen ohjeellisesta keittoajasta. Ota 1½ dl pastan keitinvettä sivuun ja valuta pastat.
- Varaa laakea kattila tai paistinpannu pastan viimeistelyyn. Lisää pannulle oliiviöljy ja mustapippuri. Kuumenna ja lisää loraus pastan keitinvettä.
- Lisää pannulle pasta, tuorejuusto sekä voi, pyöräytä ainekset sekaisin ja lisää tarvittaessa pastan keitinvettä. Pastan tulee olla rakenteeltaan mehevän kermaista ja maultaan aromaattisen pippurista.