Your webbrowser is outdated and no longer supported by Microsoft Windows. Please update to a newer browser by downloading one of these free alternatives.

SUSHIT TUOREJUUSTOLLA

Valmista herkulliset sushit tuorejuustolla. Täytteeksi sopii hyvin Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto!
  • Ruoanlaitto
  • Valmistusaika
  • Annosta 4
recipe image SUSHIT TUOREJUUSTOLLA

Ainekset

  • 5 dl sushiriisiä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 2 rkl sokeria
  • 2 tl suolaa
  • 500 g lohifileetä
  • 1 dl riisiviinietikkaa
  • 1 dl vettä
  • 1 dl valkoviiniä
  • 1 rkl suolaa
  • 1 pkt Crème Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
  • 1 pkt ebi ravunpyrstöjä
  • 1/2 kurkku
  • 1/2 paprika
  • 1 avokado
  • 10 levyä nori-merilevää
  • seesaminsiemeniä
  • herneenversoja
  • soijakastiketta
  • wasabitahnaa
  • sushi-inkivääriä
Energy (kcal)95 kcal
Energy (kJ)398 kJ
Protein (g)1.0 g
Carbohydrate incl. fibre (g)5.2 g
Carbohydrate excl. fibre (g)2.5 g
Sugar (g)1.1 g
Fibre (g)2.7 g
Fat (g)5.5 g
Saturated fat (g)0.8 g
Unsaturated fat (g)4.3 g
Monounsaturated fat (g)3.6 g
Polyunsaturated fat (g)0.7 g
Trans fat (g)0.0 g
Cholesterol (mg)0 mg
Sodium (mg)122 mg
Salt (g)0.31 g
Vitamin A (IU)154 IU
Vitamin C (mg)4.7 mg
Calcium (mg)16 mg
Iron (mg)0.42 mg
Potassium (mg)256 mg

Ohjeet

  1. Mittaa sushi-riisi siivilään. Huuhdo juoksevan kylmän veden alla, kunnes vesi on kirkasta. Keitä riisi tarkasti pakkauksen ohjeen mukaisesti. Vältä kannen nostamista, äläkä sekoita riisiä keittämisen aikana.
  2. Sekoita riisiviinietikka, sokeri ja suola keskenään. Mausta riisi etikkaseoksella. Levitä riisi laakealle vadille ja anna jäähtyä huoneenlämpöiseksi.
  3. Lohesta poistetaan ruodot ja nahka leikataan pituussuunnassa halki ja nämä kaksi palaa vielä keskeltä poikki. Sekoita riisiviinietikka, vesi, valkoviini ja suola keskenään. Anna lohen marinoitua n. 20 minuuttia liemessä. Leikkaa annospaloiksi terävällä veitsellä.
  4. Suikaloi kurkku ja paprika pitkittäin. Halkaise avokado, poista kivi ja kuori. Suikaloi avokado.
  5. Ota pari ruokalusikallista sushi-riisiä. Pyörittele riisipallo. Ota kalapala vasempaan käteen. Lisää kalan pintaan sormella Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa. Paina kevyesti riisipallo kalapalaan kiinni. Muotoile riisipalloa kevyesti ovaalin muotoon.
  6. Aseta merileväarkki bambumatolle. Kastele kädet ja levitä riisiä norin päälle niin, että yläreunaan jää 1/3 tyhjää. Asettele ensin Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto raidaksi keskelle riisiä ja lisää muut täytteet saman suuntaisesti. Laita peukalot maton etureunan alle ja pidä muut sormet kevyesti täytteen päällä. Käännä peukaloilla levän etureuna täytteen taakse ja paina varovasti alaspäin, jotta levä tarttuu riisiin. Vedä oikealla kädellä maton etureunaa takareunaa kohti ja painele samalla vasemmalla kädellä varovasti maton päältä. Pyöritä rulla loppuun.
  7. Aseta tuorekelmu bambumaton päälle. Ripottele kelmun päälle seesaminsiemeniä tai ruohosipulia. Kastele kädet ja levitä riisiä kelmulle jättäen ylhäältä 1/3 tyhjäksi. Aseta ½ merileväarkki riisin alareunaan. Asettele Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto raidaksi keskelle arkkia ja lisää muut täytteet saman suuntaisesti.Pyöritä kuten tavallinen makirulla. Katso ettei kelmu jää rullan sisään.
  8. Kastele veitsi ja leikkaa rullasta noin 1,5 sentin paksuisia kiekkoja ja asettele ne lautaselle.