VIETNAMILAISET KESÄKÄÄRYLEET
Maista uutuusresepti: Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustolla maustetut vietnamilaiset kesäkääryleet.
Ruoanlaitto
Valmistusaika
Annosta 10

Ainekset
- 125 g riisivermisellinuudelia
- 1 rkl seesamiöljyä
- 2 isoa porkkanaa
- 1 avokado
- 1/2 kurkku
- 5 kevätsipulia
- 15 kypsää kuorittua jättikatkarapua tai 10 pientä viipaletta kylmäsavulohta
- 10 pientä salaatinlehteä
- 50 g ituja
- 2 dl tuoreita yrttejä esimerkiksi korianteri, minttua, thaibasilikaa
- 1 rs Crème Bonjour ruohosipuli tuorejuustoa
- 10 riisipaperiarkkia
- tarjoiluun kalakastiketta ja sweet chililä
Energy (kcal) | 33 kcal |
Energy (kJ) | 138 kJ |
Protein (g) | 1.0 g |
Carbohydrate incl. fibre (g) | 3.1 g |
Carbohydrate excl. fibre (g) | 1.3 g |
Sugar (g) | 0.7 g |
Fibre (g) | 1.8 g |
Fat (g) | 2.3 g |
Saturated fat (g) | 0.3 g |
Unsaturated fat (g) | 1.8 g |
Monounsaturated fat (g) | 1.5 g |
Polyunsaturated fat (g) | 0.3 g |
Trans fat (g) | 0.0 g |
Cholesterol (mg) | 0 mg |
Sodium (mg) | 12 mg |
Salt (g) | 0.03 g |
Vitamin A (IU) | 1461 IU |
Vitamin C (mg) | 8.7 mg |
Calcium (mg) | 23 mg |
Iron (mg) | 0.59 mg |
Potassium (mg) | 218 mg |
Ohjeet
- Keitä vermisellit pakkauksen ohjeen mukaan ja valuta keitinvesi pois. Mausta ne seesamiöljyllä.
- Kuori porkkanat. Leikkaa porkkanoista, kurkusta ja avokadosta n. 5 cm:n pituisia suikaleita. Hienonna kevätsipulit. Huuhtaise salaatit. Halkaise ravut pituussuunnassa.
- Upota yksi riisipaperi kerrallaan melkein kiehuvaan veteen n. 15 sekunniksi tai kunnes arkki on pehmennyt. Rakenna maun mukaan erilaisia rullia, ravuilla tai lohella. Laita nokare Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa jokaisen rullan sisään. Kääri rulliksi.
- Laita valmiit rullat odottamaan kevyesti kostutetun keittiöpyyhkeen alle siksi aikaa, että saat kaikki rullat valmiiksi. Tarjoa sweet chilin ja kalakastikkeen kanssa.