Kasvispiirakka tomaatilla ja basilikalla

Kasvispiirakka tuorejuustolla on herkullinen lounasvaihtoehto tai näyttävä tarjottava vieraille.

4 annosta 4 annosta
noin 1 h noin 1 h

Kasvispiirakka-reseptin ainekset:

1 valmis piirakkataikina
100 g Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
2 kananmunaa
2 dl kermaa
½ dl parmesaanijuustoa, raastettuna
300 g kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa, hienonnettuna

Kasvispiirakka on herkullinen vaihtoehto niin lounaaksi, päivälliseksi kuin välipalaksikin. Hyvä kasvispiirakkaohje on helppo ja herkullinen – kuten tämä kasvispiirakkaresepti, joka saa makunsa tuoreista tomaateista, basilikasta ja tuorejuustosta.

Kasvispiirakka-ohje:

  1. Lämmitä uuni 175 asteeseen.
  2. Painele piirakkataikina voideltuun uunivuokaan. Pistele pohjaan reikiä haarukalla ja esipaista uunissa noin 5 minuuttia.  
  3. Yhdistä tuorejuusto, kananmunat, kerma ja parmesaanijuusto astiassa.
  4. Levitä tuorejuustoseos esipaistetun piirakkapohjan päälle ja painele kirsikkatomaatit ja basilika tasaisesti seokseen.
  5. Paista piirakkaa uunissa vielä 20-25 minuuttia kunnes tuorejuustoseos on jähmettynyt.

Hyvää ruokahalua!

Katso myös kesän suosikkipasta: Tomaattipasta tuorejuustolla!

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto