Kinkkupiirakka kasviksilla

Bloggareille asettamassamme Leftovers-haasteessa Jonnamaista-blogin Jonna taikoi tähteiksi jääneistä kinkun rippeistä ja kasviksista herkullisen piiraan.

Jonnan Kinkkupiirakka on sen verran ruokaisia, että sopii hyvin kokonaiseksi ateriaksi esimerkiksi salaatin kera ja nahistumisuhan alla olevat ainekset tulee käytettyä kerralla. Piirakka onkin mitä mainioin ruoka, kun jääkaappi kaipaa tyhjennystä!

Kinkkupiirakka kasviksilla -ainekset:

valmis rukiinen piirakkapohja
puolikas punainen paprika
puolikas keltainen paprika
parsakaalia
200 g Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
2 dl ruokakermaa
3 munaa
tuoretta pinaattia
150 g palvikinkkua
1 dl juustoraastetta

Kinkkupiirakka kasviksilla -ohje:

1. Aloita kinkkupiirakka sulattamalla piirakkapohja noin tuntia ennen. Laita uuni kuumenemaan pohjan ohjeiden mukaisesti.

2. Leikkaa paprikan puolikkaat pieniksi kuutioiksi ja pilko parsakaali. 

3. Pehmennä Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa kulhossa, sekoita joukkoon munat ja ruokakerma, silppua sekaan tuoreita pinaatinlehtiä.

4. Painele pohja vuokaan ja asettele päälle kinkkusuikaleet sekä paprikan palaset.

5. Kaada vuokaan tuorejuustotäyte, asettele lopuksi päälle parsakaali.

6. Paista uunissa valmispohjan ohjeiden mukaisesti, me paistoimme 200 asteessa noin 30-40 minuuttia, niin että pinta on saanut kauniin värin.

7. Anna kinkkukasvispiirakkaan jähmettyä ennen tarjoilua, koristele halutessasi tuoreilla yrteillä.

Kurkkaa myös herkullinen sienipiirakka-ohje tai  valmista vaikka pellillinen kinkkupiirakkaa sinihomejuustolla!

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

Mausteiden verran makua.