Kinkkuvoileipäkakku

Helppo kinkkuvoileipäkakku saa raikasta makua täytteissä maistuvista erilaisista Crème Bonjour -tuorejuustoista.

10 - 14 annosta 10 - 14 annosta

Kinkkuvoileipäkakku-ainekset:

1 (noin 700 g) tumma vuokaleipä
1 (noin 600 g) vaalea vuokaleipä

Kostutus:
noin 2 dl lihalientä

Kinkkutäyte:
1 rs (200 g) Crème Bonjour Valkosipuli -tuorejuustoa
100 g palvikinkkua hienonnettuna
½ ruukkua timjamia silputtuna
½ tl rouhittua mustapippuria

Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustotäyte:
1 rs (200 g) Crème Bonjour Aurinkokuivattutomaatti -tuorejuustoa
100 g palvikinkkua hienonnettuna
2 rkl tomaattisosetta
1 rkl HP-kastiketta

Tuorejuusto-sinappitäyte:
2 rs (200 g) Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
2 tl sitruunasta puristettua mehua
1 ½ dl sinappi-kurkkusalaattia
1 ruukku lehtipersiljaa tai kirveliä

Viimeistelyyn:
100 g palvikinkkua
80 g babypinaatinlehtiä
kirsikkatomaatteja tai tuoreita luumuja

Kinkkuvoileipäkakku on juhlatarjottavien klassikko

Voileipäkakku lihasta on yksi perinteisemmistä juhlatarjottavista. Vaihtoehtoja voileipäkakkutäytteiksi on lukuisia, mutta ehdoton klassikko on kinkkuvoileipäkakku. Vaikka voileipäkakun tekoon kuuluu monta vaihetta, itse voileipäkakkuohje on yleensä yksinkertainen. Raikas ja helppo kinkkuvoileipäkakku valmistuu näppärästi erilaisia Crème Bonjour -tuorejuustoja hyödyntämällä.

Kinkkuvoileipäkakku-ohje:

1. Käytä voileipäkakkujen valmistuksessa ” eilistä” leipää. Leipä voi olla joko kokonaista tai viipaloitua.

2. Leikkaa leivistä ruskeat reunat pois.

3. Vuoraa pitkänomainen vuoka (23 x 13 cm) kelmulla.

4. Peitä vuoan pohja tummilla leipäviipaleilla ja kostuta lihaliemellä.

5. Sekoita kinkkutäytteen ainekset ja levitä täytteestä 2/3 leipäviipaleille vuokaan. Asettele vaaleita leipäviipaleita täytteen päälle ja kostuta.

6. Sekoita aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustotäytteen ainekset ja levitä 2/3 täytteestä leipäviipaleiden päälle. Aseta tummia leipäviipaleita vuokaan.

7. Sekoita tuorejuusto-sinappitäytteen ainekset ja levitä 1/3 täytteestä leipäviipaleille.

8. Aseta jälleen kerros vaaleita leipäviipaleita vuokaan, kostuta ja levitä loput kinkku- ja aurinkokuivattu tomaattitäytteestä leipäviipaleille ja peitä tummilla leipäviipaleilla. Kostuta.

9. Kääräise kelmunliepeet leipien päälle ja anna maustua jääkaapissa muutamia tunteja tai seuraavaan päivään.

10. Avaa kelmu ja kumoa voileipäkakkupohja tarjoiluvadille ja poista kelmu.

11. Peitä kakun pinta lopulla tuorejuusto-sinappitäytteellä. Viimeistele reunat pinaatinlehdillä ja koristele pinta kinkusta kääräistyillä rullilla ja kirsikkatomaattiviipaleilla tai luumulohkoilla.

12. Siisti tarjoiluvati ja ripottele timjaminlehtiä pinnalle juuri ennen tarjoamista.

Kinkkuvoileipäkakku-reseptivideo

Tämä kinkkuvoileipäkakkuresepti löytyy myös YouTubesta.

Täällä voit tutustua lohi-katkatkarapuvoileipäkakkuumme.

#cremebonjoursuomi