Köyhät ritarit rosmariinivuohenjuustolla ja päärynällä

Herkuttele köyhillä ritareilla viikonloppuaamiaisella.

4 annosta 4 annosta
30 minuuttia 30 minuuttia

Köyhät ritarit ainekset:

1 pkt (200 g) Crème Bonjour with Chèvre tuorejuustoa
2 tl tuoretta rosmariinia hienonnettuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
2 dl maitoa
1 kpl kananmuna
8 kpl pullaviipaleita tai ranskanleipäsiivua
4 rkl voi-kasviöljyseosta paistamiseen

Lisäksi:
1 rkl sokeria
½ rkl voita
2 kpl Conference päärynä lohkottuna
1 rkl juoksevaa hunajaa
Rosmariininlehtiä

Makuklassikko saa uuden twistin Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuustosta. Reseptin päärynät voi huoletta korvata kotimaisilla raparperilla, omenoilla tai marjoilla.

Köyhät ritarit ohje:

  1. Sekoita hienonnettu rosmariini ja hunaja tuorejuuston joukkoon.
  2. Yhdistä voi ja sokeri paksupohjaisessa kattilassa. Kuumenna kunnes sokeri on sulanut ja seos on alkaa ruskistumaan. Lisää joukkoon lohkotut päärynät ja sekoita varovasti kunnes sokeri peittää tasaisesti päärynälohkot. Siirrä sivuun odottamaan.
  3. Riko kananmuna kulhoon, sekoita rakenne rikki ja lisää joukkoon maito.
  4. Leikkaa pulla noin sentin paksuisiksi siivuiksi ja kasta molemmin puolin muna-maitoseokseen.
  5. Kuumenna paistinpannu keskilämmöllä ja lisää voi-kasviöljyseos. Paista kauniin molemmin puolin kauniin ruskeiksi.
  6. Kokoa köyhät ritarit tarjoiluastiaan päärynöiden ja tuorejuustoseoksen kanssa.
  7. Viimeistele hunajalla ja muutamalla rosmariininlehdellä.

Vinkki! Kokeile pullan sijasta korvapuustiviipaleita.

Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuusto

Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuusto