Marjapiirakka (marjagalette)

Marjapiirakka tai myös niin sanottu Marjagalette on helppo jälkiruoka, jossa maistuu aurinkoinen kesäpäivä ja Crème Bonjour -tuorejuusto.

6 - 8 annosta 6 - 8 annosta

Marjapiirakkareseptin ainekset:

1 pkt (400 g) kauramurotaikinaa, pakaste

Täyte:
1 rs (200 g) Crème Bonjour Maustamatonta -tuorejuustoa
1 rs (100 g) pensasmustikoita tai mustikoita
1 rs (100 g) vadelmia
2 rkl ruokokidesokeria

Voiteluun:
1 kananmuna

Viimeistelyyn:
tomusokeria

Marjapiirakka kruunaa kesän

Perinteinen marjapiirakkaohje on helppo päivittää leipomalla marjapiirakka ranskalaiseen galette-tyyliin ja täyttämällä piirakkapohja tuoreiden marjojen lisäksi Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustolla.

Pyöreä galette on rustiikkista ruokaa parhaimmillaan: mitä rosoisempi reuna, sitä herkullisempi galette. Valmis pakastetaikina pelastaa leipojan esimerkiksi omaa kotia riisutummissa mökkiolosuhteissa.

Eniten maalaisromanttinen Kuningatar-marjagalette pääsee oikeuksiinsa kauniin kesäpäivän jälkiruokana. Poimi talteen Crème Bonjourin helppo marjapiirakkaohje!

Marjapiirakkaohje:

1. Sulata pakastetaikina huoneenlämmössä.

2. Siirrä taikina jauhotetun leivinpaperin päälle ja kauli siitä noin ½ cm:n paksuinen pyöreä levy.

3. Levitä Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto levylle ja ripottele marjat ja sokeri pinnalle.

4. Taittele reunaa parin senttimetrin verran täytteen päälle ja voitele reuna rikkivispatulla kananmunalla.

5. Vedä piirakka leivinpapereineen pellille ja paista uunissa 200 asteessa noin 25 minuuttia.

6. Siivilöi tomusokeripilvi piirakan päälle ennen tarjoamista.

Marjapiirakkaohje videolla


Katso tämä marjapiirakkaresepti YouTube:ssa.

Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuusto

Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuusto