Lasagne tuorejuustolla

Tämä lasagneresepti sopii niin perheen päivälliselle kuin tarjottavaksi vieraillekin.

4 annosta 4 annosta
noin 1 h noin 1 h

Lasagne-reseptin ainekset:

1 keltasipuli, hienonnettuna
2 valkosipulinkynttä, murskattuna
400 g naudan jauhelihaa
500 g tomaattimurskaa
3 rkl tomaattipyreetä
1 porkkana, raastettuna
1 lihaliemikuuto
suolaa & pippuria
1 ruukku basilikaa, hienonnettuna
1 pkt (200 g) Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuustoa
1 dl ranskankermaa
1 pkt lasagnelevyjä
1 dl parmesania, raastettuna

Tähän lasagne-ohjeeseen tuo jännittävää twistiä tuorejuusto, joka tekee perinteisestä lasagnesta vielä asteen pehmeämpää. Jos kaipaat lasagneen lisää kermaisuutta, voit tuplata tuorejuustokastikkeen määrään.

Lasagne-ohje:

1. Aloita lasagnen valmistus lämmittämällä uuni 225 asteeseen.

2. Kuullota sipulia ja valkosipulia pannulla keskilämmöllä noin 5 minuuttia. Lisää pannulle jauheliha ja ruskista vielä noin 5-10 minuuttia, kunnes jauheliha on saanut väriä.

3. Lisää pannulle tomaattimurska, tomaattipyree, porkkanaraaste ja lihaliemikuutio. Anna kastikkeen kiehua miedolla lämmöllä noin 10 minuuttia. Lisää lopuksi hienonnettu basilika.

4. Sillä aikaa, kun kastike kiehuu, yhdistä kulhossa tuorejuusto ja ranskankerma. Sekoita tasaiseksi.

5. Kokoa lasagne pieneen uuninkestävään vuokaan (noin 30*20 cm) lisäämällä kerroksittain jauhelihakastiketta, lasagnelevyjä ja tuorejuustokastiketta (noin 3-4 kerrosta riippuen käyttämäsi vuoan koosta). Peitä viimeinen kerros tuorejuustokastikkeella ja ripottele päälle raastettua parmesania.

6. Paista lasagnea uunissa noin 20 minuuttia tai niin kauan, että lasagne on saanut kullanruskean pinnan.

7. Anna lasagnen vetäytyä vähintään 5 minuuttia ennen tarjoilua. Nauti!

Lasagne-reseptivideo:

Tämän lasagnereseptin löydät myös YouTubesta.

Voit myös valmistaa lasagnen kasvisvaihtoehtona. Tutustu reseptiimme: Lasagneen pinaatilla!

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto

Crème Bonjour Aurinkokuivattu tomaatti -tuorejuusto