Marjapiirakka

Pieni punainen keittiö -blogin Peggy hemmottelee usein perhettään ihanilla jälkiruoilla, joista yksi perinteinen herkku on tämä ihana marjapiirakka.

6 - 8 annosta 6 - 8 annosta

Marjapiirakka-ainekset:

Piirakkapohja:
5 dl vehnäjauhoja
1 1/2 tl leivinjauhoja
1 dl sokeria
1 tl vaniljasokeria
250 g voita
1 kananmuna

Täyte:
400 g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto
400 g maitorahkaa
3 kananmunaa
1  dl sokeria
100 g vadelmia (pakaste)
100 g mustikoita (pakaste)

Helppo marjapiirakka murotaikinasta on perinneherkku parhaimmillaan. Tämä Pieni punainen keittiö -blogin Peggyn marjapiirakkaohje maistuu varmasti ihan koko perheelle.

Kokeile siis sinäkin hemmotella kotiväkeä ja leivo nopea marjapiirakka. Rahka pehmentää entisestään sileän Kuningatar-tuorejuustotäytteen makua ja lopputulos on viedä kielen mennessään!

Vuokakokosen annoksen sijaan marjapiirakkapellillinen valmistuu kätevästi tuplaamalla ohjeen määrät.

Marjapiirakkaohje:

1. Aloita marjapiirakka valmistamalla piirakkapohja: sekoita kuivat aineet keskenään.

2. Leikkaa kylmä voi pieniksi kuutioiksi. Nypi voi ja jauhot murumaiseksi seokseksi. Lisää joukkoon kananmuna ja sekoita.

3. Peitä taikina kelmulla ja nosta jääkaappiin 30 minuutiksi.

4. Painele taikina piirakkavuoan pohjalle sekä reunoille asti. Nosta valmis piirakkapohja jääkaappiin siksi aikaa odottamaan, kun täyte on valmis.

6. Valmista täyte sekoittamalla tuorejuusto, rahka, munat ja mausteet sileän notkeaksi täytteeksi.

7. Lisää aivan lopuksi marjat ja sekoita nopeasti

8. Lusikoi täyte piirakkataikinan päälle.

9. Kypsennä marjapiirakkaa uunin alatasolla 175 asteessa noin 50 minuuttia.

10. Jäähdytä marjapiirakka ennen tarjoilua.

11. Koristele marjapiirakka mielesi mukaan.

Kurkkaa myös ihana marjagalette-ohje täältä!