Perunasalaatti tuorejuustokastikkeella

Bloggareille asettamassamme Leftovers-haasteessa Peggy pienessä punaisessa keittiössään valmisti omaa suosikkisalaattiaan: samettista perunasalaattia!

Keitettyjä perunoita jää aterialta usein ylimääräisiä ja perunasalaatti onkin mainio tapa hyödyntää ne myöhemmin ja minimoida ruokahävikkiä.

Perunasalaatti-ainekset:

1 kg keitettyjä perunoita
1 vihreä omena
1 maustekurkku
100 g retiisejä
1 rkl tuoretta ruohosipulia silputtuna

Kastike
200 g Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
1 dl kuohukermaa
ripaus suolaa ja ròsepippuria

Perunasalaatti-ohje:

1. Aloita perunasalaatti kuorimalla jäähtyneet jääkaappikylmät perunat. Leikkaa perunat reiluiksi paloiksi.

2. Kuori omena ja kuutio pieniksi paloiksi. Halkaisen maustekurkku kahtia ja viipaloi ohueksi.

3. Poista retiisistä kanta ja viipaloi. Sekoita kaikki raaka-aineet ja kastike keskenään.

4. Koristele perunasalaatti tuoreella ruohosipulilla ja rosepippurilla.

5. Laita perunasalaatti hetkeksi jääkaappiin maustumaan. Tarjoile esim. tuoreen leivän päällä.

6. Perunasalaatin kastiketta varten vatkaa kerma löysähköksi. Sekoita kerma ja tuorejuusto keskenään samettiseksi.

7. Sekoita kastike varoen kauttaaltaan perunasalaattiin.

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto