Porkkanamuffinit

Amerikkalaishenkiset porkkanakuppikakut sopivat niin juhlatarjottavaksi kuin arkea piristäväksi herkuksi.

noin 15 annosta muffinsivuokien koosta riippuen noin 15 annosta muffinsivuokien koosta riippuen
30 minuuttia 30 minuuttia

Porkkanamuffinit-reseptin ainekset:

1½ dl sokeria
1½ dl ruskeaa sokeria
2 dl Flora Culinessea
3  kananmunia
300 g porkkanaa raastettuna
3½ dl jauhoja
½ tlk suolaa
1 tlk ruokasoodaa
1 tlk leivinjauhetta
2 rkl jauhettua kanelia

Kuorrutus:

200 g Crème Bonjour maustamaton tuorejuustoa
1 dl tomusokeria
1  sitruunan kuori
2 rkl sitruunamehua

Lisäksi:

pensasmustikoita
muffinivuokia
pursotin

Porkkanamuffinit-resepti:

  1. Lämmitä uuni 180 asteeseen.
    Asettele muffinivuoat uunipellille.
  2. Vaahdota sokeri, ruskea sokeri ja Flora Culinesse kulhossa, kunnes sokeri on kokonaan liuennut. Jatka vaahdottamista ja lisää kananmunat yksi kerrallaan. Lisää mukaan porkkanaraaste.
  3. Lisää kulhoon jauhot, suola, ruokasooda, leivinjauhe ja kaneli ja sekoita huolellisesti. Täytä muffinivuoista 2/3 osa taikinalla ja aseta uunipelti uunin alatasolle.
  4. Paista n. 20 minuuttia, ja testaa taikinan kypsyys tikulla. Jatka paistamista kunnes taikina ei enää taru tikkuun, ota sen jälkeen pelti pois uunista ja anna porkkanamuffinien jäähtyä.
  5. Valmista kuorrutus:
    Sekoita kulhossa tuorejuusto, tomusokeri, sitruunan kuori ja sitruunamehu. Laita kuorrutus pursotin- tai pakastepussiin, ja koristele jäähtyneet porkkanamuffinit runsaalla kuorrutteella. Koristele porkkanamuffinit pensasmustikoilla.

Meidän resepteistämme löytyy myös muita porkkanaleivoksia, kuten tämä herkullinen porkkanakakku!

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto