Chévre-punajuuririsotto

Nopeasti valmistuva risotto on täyteläinen ja näyttävä.

4 annosta 4 annosta
30 minuuttia 30 minuuttia

Chévre-punajuuririsotto ainekset:

2 rkl oliiviöljyä
1 kpl pieni sipuli, pieniksi kuutioiksi leikattuna
1 kpl valkosipulinkynsi hienonnettuna
2 dl risottoriisiä
2,5 dl punajuuriraastetta
2 rkl valkoviinietikkaa tai 1½dl valkoviiniä
6 dl kasvislientä
1 pkt (200 g) Crème Bonjour with Chèvre tuorejuustoa
Suolaa & mustapippuria
1 dl kuorellisia manteleita paahdettuna ja suolattuna
1 dl rucolakrassia

Crème Bonjour with Chevre -tuorejuusto antaa risotolle kermaisen ja hienostuneen maun. Paahdetut mantelit tuovat annokseen rapeutta ja pähkinäistä aromia.

Chévre-punajuuririsotto ohje:

  1. Paahda mantelit kullanruskeiksi kuumassa uunissa (+180 C° 10-12 min), murskaa ja mausta suolalla.
  2. Kuori ja raasta punajuuret karkeaksi raasteeksi.
  3. Varaa laakea kattila tai paistokasari, kuumenna ja lisää oliiviöljy.
  4. Kuullota sipulit oliiviöljyssä pehmeiksi. Lisää joukkoon risottoriisi ja punajuuriraaste. Jatka kuullottamista, kunnes punajuuriraaste pehmenee.
  5. Lisää joukkoon etikka ja anna kiehahtaa. Jatka kypsentämistä lisäämällä joukkoon kasvislientä pienissä erissä sitä mukaa kun liemi imeytyy riisiin.
  6. Sekoita lopuksi joukkoon tuorejuusto ja mausta mustapippurilla sekä tarvittaessa suolalla.
  7. Tarjoa risotto suoraan valmistuttuaan ja viimeistele paahdetuilla manteleilla ja rucolalla.
Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuusto

Crème Bonjour with Chèvre -tuorejuusto