Röstiperunat tuorejuustolla ja mädillä

Röstiperunat Ruohosipuli-tuorejuustolla sopivat hyvin niin lisukkeeksi lihalle tai kalalle kuin viikonlopun brunssipöytäänkin.

4 annosta 4 annosta
noin 25 minuuttia noin 25 minuuttia

Röstiperunat-reseptin ainekset:

8-10 perunaa, kuorittuina ja karkeaksi raastettuina
1 keltainen sipuli, hienonnettuna
Suolaa ja pippuria
Ruokaöljyä tai margariinia
1 rs (à 200 g) Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuustoa
1 purkki mätiä (esim. muikun tai siian)
3 rkl ruohosipulia, hienonnettuna

Röstiperunat ovat sveitsiläisiä perunakakkuja, joita alkujaan maanviljelijät söivät aamupalaksi.  Sittemmin röstiperunat ovat tulleet lisukkeiksi erilaisille pääruoille, vaikka monessa ravintolassa röstiperunat kuuluvat yhä myös viikonlopun brunssipöytään.

Tässä ohjeessa röstiperunat tarjoillaan pehmeän tuorejuuston kanssa ja koristellaan runsaalla lusikallisella mätiä!

Röstiperunat tuorejuustolla ja mädillä -ohje:

  1. Yhdistä raastetut perunat ja hienonnettu sipuli ja purista ylimääräinen neste pois. Mausta suolalla ja pippurilla.
  2. Lämmitä ruokaöljy ja margariini pannussa keskilämmöllä ja annostele peruna-sipulisekoitus pannulle. Painele perunaröstejä kevyesti ja paista kullanruskeiksi molemmin puolin.
  3. Levitä reilusti tuorejuustoa valmiiden röstiperunoiden päälle. Lisää mäti sekä hienonnettu ruohosipuli.

Hyvää ruokahalua!

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

Crème Bonjour Ruohosipuli -tuorejuusto

#cremebonjoursuomi