Täytekakkuohje (Naked cake)

Naked cake -täytekakkuohjeella leivottu täytekakku on juhlapöydän kiistämätön kuningatar! Herkullisen suklaatäytekakun täyte syntyy marjaisesta Kuningatar-tuorejuustosta.

12-14 annosta 12-14 annosta

Täytekakkuohjeen ainekset:

Suklaatäytekakku:
150 g Flora Voi & Rypsiöljy rasvaseoslevitettä
100 g Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuustoa
200 g fariinisokeria
3 isoa kananmunaa
¾ dl tummaa kaakaojauhetta
2 ¾ dl vehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta

Kostutus:
½ dl sitruslikööriä
1 dl appelsiinista puristettua mehua

Passiohedelmäsiirappi:
2 dl passiohedelmälihaa (6–8 passiohedelmää)
1 ½ dl sokeria

Täytekakun täyte:
2 liivatelehteä
½ dl sitruslikööriä
250 g valkosuklaata
1 rs (200 g) Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuustoa
1 prk (250 ml) Flora Vispiä
½ dl sokeria
5 dl mansikoita viipaloituna

Minttumansikat:
3 dl mansikoita lohkottuina
¼ dl sitruslikööriä
¼ dl sokeria
½ ruukkua minttua

Näyttävä täytekakku kruunaa juhlan kuin juhlan

Naked cake on näyttävä täytekakku. Ohjeen mukaan paljaaksi jätettävät reunat tuovat upeasti esiin täytekakun eri kerrokset.

Tässä täytekakku-ohjeessa suklaatäytekakku täytetään raikkaalla Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuustolla, joka yhdistetään vähän kirpakkaan sitruslikööriin. Kokonaisuus on niin herkullinen, ettei yksi pala riitä millään!

Täytekakkuohje:

  1. Aloita täytekakun teko kuumentamalla uuni 180 asteeseen. Pingota leivinpaperi (ø 18–19 cm) irtopohjavuokaan ja voitele reuna.
  2. Käytä kakkutaikinaan huoneenlämpöisiä aineksia. Vatkaa Flora Voi & Rypsiöljyseos, Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto ja fariinisokeri vaahdoksi.
  3. Lisää vaahtoon kananmunat yksitellen koko ajan vatkaten. Yhdistä kuivat aineet, lisää ne ja sekoita taikinaksi.
  4. Kaada kakkutaikina vuokaan, paista uunissa noin 50 minuuttia. Kokeile kakun kypsyys keskeltä cocktailtikulla.
  5. Irrota hiukan jäähtynyt täytekakku vuoasta ja anna sen jäähtyä läpikotaisin.
  6. Mittaa passiohedelmäliha ja sokeri kattilaan. Keitä 10–15 minuuttia kunnes seos on siirappimaista. Jäähdytä – passiosiirappi paksunee jäähtyessään.
  7. Sekoita kostutusliemi.
  8. Pehmitä liivatelehdet kylmässä vedessä, puserra vesi tarkkaan pois ja sulata ne kiehuvan kuumaan likööriin. Sulata valkosulkaa mikrouunissa alhaisella teholla tai vesihauteessa, sekoita sileäksi. Siirrä Crème Bonjour Kuningatar -tuorejuusto, Flora Vispi ja sokeri kulhoon ja vatkaa vaahdoksi. Lisää liivateliemi ja suklaasula joukkoon tasaisesti sekoittaen.
  9. Leikkaa täytekakkupohja kolmeksi levyksi. Laita pohjalevy vuokaan, kostuta ja annostele kolmasosa vaahdosta levyn päälle vuokaan ja levitä puolet mansikkaviipaleista täytteen päälle. Jatka loppujen kakkulevyjen kanssa samoin niin että päällimmäisen kakkulevyn päällä on pehmeästi aaltoileva täytekerros. Älä peitä täytekakun reunoja täytteellä, vaan anna täytekakun kerrosten näkyä. Paljaat reunat antavat täytekakulle nimen naked cake – alaston kakku. Anna täytekakun tekeytyä jääkaapissa neljästä tunnista seuraavaan päivään.
  10. Irrota täytekakku vuoasta pyöräyttämällä terävällä veitsellä kierros täytekakun ja reunan välissä. Avaa salpa ja siirrä täytekakku tarjoiluvadille. Siisti leivinpaperi.
  11. Mausta mansikkalohkot sitrusliköörillä, sokerilla ja silputulla tuoreella mintulla. Annostele mansikat täytekakun täytteen päälle ja valuta passiosiirappia pinnalle. Tarjoa loput passiosiirapista pikkukulhossa täytekakun ohessa.
  12. Nauti täytekakku kahvin tai makean kuohuviin kanssa.

Täytekakkuohje videolla:


Tämä täytekakkuohje löytyy myös YouTubesta.

Maista myös herkullinen Granaattiomena-pavlova, se sopii hyvin tämän reseptin seuraksi!

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Crème Bonjour Maustamaton -tuorejuusto

Niin suolaiseen kuin makeaan leivontaan.